Hyppää sisältöön

Veneilykausi aluillaan

Veneiden vesillelasku lähestyy lämpimien päivien myötä. Venekerhojen satamissa käy kiivas kuhina, kun veneiden talvipressuja puretaan, pesurit surraavat ja maali tuoksuu. Vaasan Merenkyntäjien puheenjohtaja Tapio Väisälä uskoo, että ensi viikolla suuri osa pursiseuran veneistä on jo vesillä.

Nainen suihkuttaa vettä veneen kannella.
Kuva: Juha Kemppainen / Yle
Hannu Puikkonen

Kevään ensimmäinen oikeasti lämmin päivä sai keskiviikkona Vaasan Merenkyntäjien satamassa veden lorisemaan, kun purjeveneiden kylkiä ja kansia pestiin talven jäljiltä. Maarit Suhonen pesi kolmen perheen kimppaveneen kantta kesän purjehduksia varten.

- Tämä on ensimmäinen päivä, kun olemme täällä. Pressu on purettu ja nyt kannen pesu on meneillään. Tästä sitten jatketaan kylkien vahaamisella. 

Katotaan jos tällä viikolla päästään vesille.

Maarit Suhonen

Veneilykauden alku on myöhässä viikon pari, kuten koko luonnon herääminen kevääseen. Nyt  maali tuoksuu satamassa ja työn touhu on sellaista, että Merenkyntäjien puheenjohtaja Tapio Väisälä uskoo, että  telakka tyhjenee pian veneistä.

- Melkein kaikki seuran veneet ovat vielä rannalla. Uskon kuitenkin, että ensi viikolla alkaa tosissaan veneiden laskut vesille. Sitten ei montakaan jää rannalle odottelemaan.

Vaasan Merenkyntäjien kesäpurjehdukset alkavat yhteisellä purjehduksella Uumajaan kesäkuun alussa. Matkaan houkutellaan ensikertalaisiakin kokeneipien Merenkurkun ylittäjien seurassa.

Suosittelemme sinulle