Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kurier: Suomen ja Itävallan viranomaisten yhteistyö tahmeaa

Itävaltalaislehden mukaan suomalaiset viranomaiset sotkivat vapautusoperaation, minkä takia Itävalta päätti toimia yksin siepattujen vapauttamiseksi.

Ville Laakso,
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisten ja itävaltalaisten viranomaisten yhteistyö Jemen sieppaustapauksen hoitamisessa ei sujunut niin hyvin kuin on annettu ymmärtää, kertoo itävaltalainen Kurier-sanomalehti verkkosivuillaan. Lehden mukaan suomalaisten viranomaisten toimet sotkivat vapautusoperaation, minkä takia Itävalta päätti toimia itsenäisesti panttivankien vapauttamiseksi.

Kurierin mukaan itävaltalaisviranomaiset kuvailevat suomalaisia virkaveljiään ylimielisiksi ja yhteystyöhaluttomiksi. Myös panttivankeina olleet suomalaiset ovat pettyneitä Suomen toimintaan, lehti kirjoittaa.

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja on kiistänyt väitteet yhteistyöongelmista blogissaan.

Kurier myös kertoo, ettei sieppaus vaikuta olleen suunniteltu, vaan suomalaispariskunta ja itävaltalaismies siepattiin epäonnistuneen ryöstön yhteydessä.

Itävallan ulkoministeri näyttää toisen iltävaltalaislehden haastattelussa vahvistavan arvelut, joiden mukaan panttivankeja kohdeltin huonosti. Österreich-lehden haastattelussa ulkoministeri Michael Spindelegger sanoo, että itävaltalaista panttivankia Dominik Neubaueria kohdeltiin katastrofaalisella tavalla. Spindeleggerin mukaan Itävallassakin pohditaan pitäisikö Neubauerin osallistua panttivankidraaman selvittelyn kustannuksiin.

Suosittelemme sinulle