Hyppää sisältöön

Nuoretkin käyvät bingossa! Mikä onnenpelissä viehättää?

Bingo mielletään iäkkäiden ihmisten harrastukseksi, mutta nettipelaamisen myötä myös nuoremmat ihmiset ovat löytäneet tiensä bingohalleihin.

Kuva: YLE / Heikki Haapalainen
Minttu Manninen

Lapsuudesta voi muistaa, kuinka isoäiti kävi voittamassa kinkkubingosta joulukinkun ja muutaman kahvipaketin. Nyt bingolappujen äärellä jännittävät myös yhä nuoremmat ihmiset, jotka ovat löytäneet tämän harrastuksen pariin nettipelejen kautta. Bingoajien keski-ikä on tullut roimasti alaspäin, kun nettipokerin ja muiden netin rahapelien takia myös bingo on alkanut kiinnostaa.

Mikä se sitten on, mikä tässä 1500-luvulta peräisin olevassa lajissa viehättää? Suomeen tämä harrastus ei sentään noin aikaisin tullut, sillä tänne Pohjolaan se rantautui vasta 1960-luvulla. Muistatko vielä bingon alkuajat? Miksi tämä harrastus viehättää nyt myös nuorempia sukupolvia?

Mitä mieltä olet siitä, että nykyisin bingo toimii monissa halleissa numeroiden arvonta ja kuulutus tapahtuu tietokoneohjelmalla ja pelaaminen automaattitaululla, joka ilmoittaa bingon automaattisesti? **Juttua nuorten aikuisten bingoharrastuksesta 13.5. Suorassa linjassa TV2 klo 19.20.  **

Suosittelemme sinulle