Hyppää sisältöön

Fennovoiman Kallio siirtyy Gasumille

Fennovoiman rakentamisjohtaja Timo Kallio on nimetty kaasuyhtiö Gasumin maakaasuterminaalia ja kaasuputkiyhteyttä valmistelevan projektin johtoon. Kallio kertoo, että yksi syy lähtöön on ydinvoimahankkeen hidas eteneminen.

Tekniikka- ja rakentamisjohtaja Timo Kallion mukaan vuoteen 2020 jatkuvassa ydinvoimalan rakentamisurakassa riittää työtä myös paikallisille, vaikka hanke onkin kansainvälinen. Kuva: Yle
Ensio Karjalainen,
Hanna Juopperi

Pyhäjoelle ydinvoimalaa suunnittelevan Fennovoiman rakentamisjohtaja Timo Kallio vaihtaa työnantajaa. Kaasuyhtiö Gasum kertoi asiasta maanantaina.

Kallio on Gasumin mukaan nimetty projektijohtajaksi Finngulf LNG- ja Balticconnector -projektiin. Gasumin mukaan Kallio vastaa yhtiön merkittävimpiin strategisiin hankkeisiin kuuluvan kokonaisuuden johtamisesta ja toimii projektiorganisaation esimiehenä.

Projektin tavoitteena on rakentaa Suomeen nesteytetyn maakaasun vastaanottoterminaali palvelemaan Suomen ja Baltian maiden maakaasun hankintaa sekä kaasuputkiyhteys Suomen ja Viron välille.

Ydinvoimahankkeen hidas eteneminen vaikutti päätökseen

Timo Kallio kertoo Yle Oululle, että ydinvoimahankkeen hidas eteneminen on ollut osaltaan vaikuttamassa hänen lähtöönsä. Sen sijaan omistajapohjan kapenemisen hän kiistää olevan vaikuttimena.

- Totuuden nimissä on sanottava, että ei Fennovoima aikataulullisesti ole niin nopeasti edennyt kuin projektia suunniteltiin. Ehkä siinä on pieni taustasyy siihen. Omistaja-asioilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä tämän asian kanssa."

Vaikka Fennovoiman rakentamisjohtaja onkin yhtiötä jättämässä, usko ydinvoimahankkeeseen ei horju.

- Tämä on henkilökohtainen ratkaisu eikä liity Fennovoiman tulevaisuuteen, vaan ajattelin asiaa ihan itsekkäästi omalta kannalta. Fennovoima jatkaa eteenpäin ja keskittyy laitetoimittajan valintaan, Kallio toteaa.

Ennen Fennovoimaa Kallio on työskennellyt mm.  Teollisuuden Voiman ja Espoon kaupungin palveluksessa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle