Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Virtuaalihitsauksesta kipinä kouluttautumiseen?

Aikuiskoulutuksen avoimilla ovilla vierailijat voivat tutustua oppimisympäristöihin ja kokeilla muun muassa erilaisia koulutussimulaattoreita ja virtuaalihitsausta.

ammattipoisto Lappian hitsaajaopiskelija
Lappia hakee lupaa erikoisammattihitsaajien kouluttamiseen Fennovoiman ydinvoimalatyömaalle. Kuva: YLE / Riikka Rautiainen
Juha Peltoperä,
Karoliina Marttala
Avaa Yle-sovelluksessa

Torniossa houkutellaan ihmisiä aikuis- ja oppisopimuskoulutuksiin eri alojen uusinta tekniikkaa esittelemällä. Tekniikka tutuksi -päivä avaa ovet Ammatiopisto Lappian tiloihin, missä vierailijat voivat kokeilla erimerkiksi erilaisia koulutussimulaattoreita.

- Täällä voi voi tutustua  oppimisympäristöihin ja testata erilaisia koulutusimulattoreita. Siellä on kaivosalan pyöräkuormaajaa, kaivinkonetta. Hitsausta voi kokeilla luonnossa tai sitten virtuaalihitsausta. Hitsauspuolella tarjoillaan myös näytöksiä. Lisäksi sähkö-ja rakennuslaaan voi käydä tuttustumassa,  kehittämispäällikkö Tuomo Palokangas listaa.

Tilaisuudessa esitellään myös Lappian keväällä, kesällä ja syksyllä alkavia aikuis- ja oppisopimuskoulutuksia.

-Ajatuksena on, että meidän pitäisi olla tuttu sekä ihmisten että yritysten kanssa. Nyt annetaan sitten kaikille mahdollisuus tuttustua meihin, Palokangas sanoo.

Herkällä korvalla

Palokangas sanoo, että kaivosteollisuus on Meri-Lapissakin se teollisuuden ala, josta puhutaan.

- Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että alueella tarvitaan myös kaikkia muitakin teollisuuden aloja edelleen. Kaivospuolellakin tarvitaan muitakin työntekijöitä kuin kaivostyöntekijöitä.

Palokangas vakuuttaa, että oppilaitoksessa kuunnellaan  yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia herkällä korvalla herkällä.

- Mutta onhan se varmaan niinkin, että iso koulutusorganisaatio kääntyy hitaasti.  Yhteiskuntaa pitää kuunnella entistä herkemmällä korvalla  ja tarvittaessa muuttaa suuntaa.

Palokangas sanoo, että ajatuksena on järjestää vastaavia tapahtumia  jatkossakin.

Suosittelemme sinulle