Hyppää sisältöön

Vähän käytetty bython - ja vielä ilmaiseksi!

Netissä myydään mitä ihmeellisintä tavaraa. Tuntuu siltä, että ne kaikkien ihmeellisimmät löytyvät lemmikkieläinmarkkinoilta, tuumaa toimittaja Mikko Tuomikoski kolumnissaan.

Albiino burmanpyton (Python molurus bivittatus) esillä matelijanäyttelyssä Kuala Lumpurissa maaliskuussa 2004.
Albiino burmanpyton (Python molurus bivittatus) esillä matelijanäyttelyssä Kuala Lumpurissa maaliskuussa 2004. Kuva: Ahmad Yusni / EPA
Mikko Tuomikoski

Halpa on aina hyvää ja ilmainen parasta. Kannattaa ehkä kuitenkin vähän harkita, vaikka netissä olisikin tarjolla mitä uskomattomimpia tarjouksia.

Käytettyä tavaraa tyrkytetään kymmenien tuhansien ilmoitusten voimalla nettitoreilla ja -huutokaupoissa. Osa tarjouksista houkuttelee ja osa ei.

Esimerkiksi lemmikkieläimen hankkimistakannattaa aina harkita huolella, vaikka eläimen saisi ilmaiseksi. Kuten seuraavassa tarjouksessa, joka löytyi netistä kuun alussa:

En luovuta bythonia lapsiperheeseen, koska minuutissa se kietoo itsensä ympärille ja alkaa puristamaan, jos silmä välttää.

lainaus pythonin myynti-ilmoituksesta

Annetaan hyväkuntoinen tiikeribython-tyttö hyvään kotiin erittäin vaikeiden pitovaikeuksien ja henkilökohtaisen turvattomuuden takia. Pituutta 4,3 m ja painoa 67 kg. En luovuta bythonia lapsiperheeseen, koska minuutissa se kietoo itsensä ympärille ja alkaa puristamaan, jos silmä välttää.

Ei saisi todellakaan olla muita kotieläimiä, eikä pieniä lapsia. Tämä käärme on saanut kyseenalaista kuuluisuutta pakenemalla naapuriin pari vuotta sitten parvekkeen ovesta ja palomiehet löysivät sen naapurin vaatekomerosta. Myös vessa pitää olla ehdottomasti lukittuna, aina!

Annan hyvät kirjalliset ja suulliset ohjeet ennen luovuttamista. Huomio! Kyseessä on siis todella vaarallinen eläin, enkä ota mitään vastuuta, jos myöhemmin tapahtuu jotain ikävää varoituksista huolimatta.

Eikö kuulostakin houkuttelevalta? Houkuttelevuutta lisää se, että pythonille pitäisi antaa elävää ravintoa. Ei mitään nössöituja, vaan myyjä suosittelee eläviä rottia.

Vastaanottaja pääsee halutessaan vielä rottatarhuriksikin.

"Huomio! Kyseessä on siis todella vaarallinen eläin, enkä ota mitään vastuuta, jos myöhemmin tapahtuu jotain ikävää varoituksista huolimatta."

lainaus pythonin myynti-ilmoituksesta

Ilmoituksen uskottavuutta lisää vielä se, että käärmeen omistaja ei tiedä edes sitä, että kyseessä on todellakin python, eikä bython.

**Väkisinkin ihmettelee, miksi **kukaan ottaisi tällaista eläintä kotiinsa.

Tämä ilmoituksen luettuaan ei voi kuin ihmetellä ihmisen typeryyttä ja samalla jatkaa lemmikkieläinilmoitusten selaamista malttamattomana. Löytyisiköhän seuraavalta sivulta se norsu? Halvalla ja pitovaikeuksien vuoksi.

Suosittelemme sinulle