Hyppää sisältöön

Kaivosyhtiö Nordic Mines sai jalan oven väliin myös Padasjoella

Kaivosyhtiöllä on uusia varauspäätöksiä kymmenkunta, jotka kattavat kaikkiaan kahdeksan tuhatta neliökilometriä. Myös Padasjoella on tarkoitus tehdä alustavia kultaselvityksiä.

Kuva: YLE Oulu
Vihtori Koskinen

Kaivosyhtiö Nordic Mines on saanut myönteiset päätökset Pirkanmaalla ja Hämeessä sijaitseville varaushakemuksilleen. Varausten pinta-ala on yli tuhat neliökilometriä ja ne sijaitsevat yli kymmenen kunnan alueella Orivesi-Tampere-Hämeenlinna-akselilla. Päijät-Hämeessä alue ulottuu Padasjoen luoteisosiin, Vehkakylään ja Kasiniemeen. 

Kaivosyhtiö otaksuu alueelta löytyvän kultaa.

- Joillakin alueilla on kohonneita metallipitoisuuksia moreenissa tai sitten on tiedossa, että alueelta löytyy vanhojen tutkimusten perusteella joitakin esiintymiä. Tässä vaiheessa haluamme katsoa, että onko niissä mitään potentiaalia johonkin suurempaan esiintymään, Nordic Minesin malminetsintäpäällikkö Peter Finnäs toteaa.

- Ei meitä pelkästään Häme kiinnosta. Näitä hakemuksia on ympäri Suomea. Niitä on noin kymmenen kappaletta ja kaikkiaan kahdeksan tuhatta neliökilometriä, hän lisää.

Nordic Mines on kiinnostunut varausalueidensa kultapitoisuuksista. Varaus ei vielä oikeuta malminetsintään, vaan antaa etuoikeuden malminetsintäluvan hakemiseen.

Suosittelemme sinulle