Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Onnettomuus oli jo toinen kuukauden sisään samalla voimalinjatyömaalla

Onnettomuudessa loukkaantui kaksi puolalaista ja yksi suomalainen.

nosturi
Puominosturin onnettomuuspaikka. Kuva: Riina Ahonen/Yle
Elina Partio
Avaa Yle-sovelluksessa

Fingridin Ylikkälä-Huutokosken voimalinjatyömaalla tänä aamuna sattunut onnettomuus ei ole ensimmäinen. Kuukausi sitten samalla työmaalla voimajohtoasentaja kuoli latausjännitteisiin.

Projektipäällikkö Antti Linna painottaa, että Fingridillä kiinnitetään huomioita työturvallisuuteen.

- Kaikki huomatut asiat käsitellään aina työmaakokouksissa. Ja totta kai heti tapahtumapaikalla, jos on jotain puutteita turvallisuudessa, Linna kertoo.

Samalla paikalla ennenkin nostureita

Linnan mukaan Ylikkälä-Huutokosken voimalinjatyömaa on erittäin haasteellinen. Urakan kokonaispituus on 150 kilometriä, ja maasto esimerkiksi tapahtumapaikalla on erittäin hankala. Vaikka maa on pehmeää, on samalla paikalla ollut ennenkin nostureita. 

- Työryhmä oli tekemässä kiristysspylväälle välijohtimien asennusta. Työ oli alkanut jo eilen ja kaksi kolmasosaa työstä saatiin tehtyä. Tänä aamuna nostokoriauto oli siirretty toiseen paikkaan, ja sitten oli jotain tapahtunut. Ilmeisesti yksi jaloista on pettänyt ja nostokoriauto on kaatunut kokonaan ihan kyljelleen, Linna toteaa.

Urakan alihankkijayhtiössä J.Helaakoski Oy:ssä on myös aloitettu onnettomuuden selvittely. Varatoimitusjohtaja Jussi Sukuvaara epäilee onnettomuuden johtuvan maapohjan kantavuuden pettämisestä.

- Tilaaja vastaa maapohjan kantavuudesta. Koneemme oli kunnossa, tarkastettu ja katsastettu, sanoo Sukuvaara.

Onnettomuudessa loukkaantui kaksi puolalaista ja yksi suomalainen.

Suosittelemme sinulle