Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kristan lesbosuudelma kauhistuttaa Georgiassa

Georgiassa on järjestetty suuri homomielenosoitus Euroviisujen ja kansainvälisen homofobian vastaisen päivän kunniaksi. Yle Uutisten toimittaja Liisa Lehmus kertoo Tbilisin keskustaan kokoontuneen tuhansia ihmisiä. Suomen viisuedustajan Krista Siegfridsin esityksessä ollut tyttöjen välinen suudelma on Georgiassa kauhistus.

Satu Nurmio
Avaa Yle-sovelluksessa

Georgian pääkaupungissa Tbilisissä on koolla tuhansia ihmisiä puolustamassa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Yle Uutisten toimittaja Liisa Lehmus kertoo paikan päältä, että mielenosoitus on tuonut paikalle myös runsaasti homojen vastustajia.

- Tunnelma on aika kireä. Ortodoksinen kirkko on vedonnut koko mielenosoituksen kieltämiseksi, Lehmus kertoo tapahtumien keskeltä Tbilisistä.

Homomielenosoituksen vastustajat pitävät homoutta sairautena.

- Ortodoksikirkko on sanonut, että 99 prosenttia georgialaisista on normaaleja ja tämä on vain yhden prosentin vähemmistön propagandaa, kertoo Liisa Lehmus.

"Suomen esitys ei sovi lasten silmille"

Georgiassa seksuaalivähemmistöjen syrjiminen on kiellettyä laissa, mutta konservatiivinen ortodoksinen kulttuuri paheksuu selvästi homoseksuaalisuutta ja väkivalta seksuaalivähemmistöjä kohtaan on yleistä.

Krista Siegfridsin ja hänen taustalaulajansa suudelmaa Euroviisuissa vastustavia mielenosoittajia.
Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustava mielenosoitus toi paikalle myös paljon vastustajia Tbilisissä perjantaina. Kuva: Yle

- Georgialaiset ovat perinteinen kansa. Ortodoksit eivät koskaan hyväksy, että homoseksuaalit kuljeskelevat kaduilla. Heillä ei ole oikeuksia eikä heitä pitäisi olla olemassa ollenkaan, sanoo Jano-niminen mies mielenosoituksessa.

Suomen viisuesitys on homovastustajien mielestä hullu ja täysin typerä.

- En halua, että lapseni ja sukulaiseni näkevät televisiossa Suomen tyhmän euroviisuvideon, Georgi kertoo.

Suosittelemme