Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Sedinin tiedot Leijonista: "Raanta on ehkä maalivahti"

Henrik Sedinillä on kokemusta Suomen kaatamisesta. Leijonien tämän kevään MM-ryhmästä NHL-tähdellä ei ollut mitään käsitystä.

Henrik Sedin.
Kuva: NHL
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

TUKHOLMA. Henrik Sedin tietää, miltä Suomen kaataminen tärkeässä ottelussa tuntuu. Vancouver Canucksin tähtihyökkääjä oli Tre Kronorin mukana Torinon talven 2006 olympialaisissa, joiden loppuottelussa Ruotsi otti kultaa 3-2-voitolla Suomesta.

Nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, Sedinillä on uusi mahdollisuus jättää Leijonat nuolemaan tassujaan. Kesken kotikisojen Ruotsin avuksi saapunut kokenut hyökkääjä odottaa jälleen kerran kovaa taistoa.

- Siitä ei ole epäilystäkään. Meidän täytyy jatkaa samalla tavalla. Lähestymme ottelua puolustuksen kautta ja teemme kaikkemme voiton eteen, Sedin kertoi perjantain päiväjään jälkeen.

- Ottelut heitä vastaan ovat aina suuria. Maiden välillä on kova kilpailuasetelma. En kuitenkaan tiedä, onko mitenkään erilaista voittaa Suomea kuin jotain muuta maata. Tavoittelemme vain maailmanmestaruutta, kahdessa MM-ottelussaan tehot 1+2 kerännyt sentteri jatkoi.

Suomi ja Ruotsi kohtasivat viimeksi MM-kaukalossa keväällä 2011 Bratislavassa. Slovakian MM-turnauksen loppuottelu päättyi Leijonien toiseen maailmanmestaruuteen, kun Tre Kronor jäi jyrän alle 6-1-lukemin. Tuolloin Sedin ei ollut mukana.

- Siitä on jo kaksi vuotta aikaa, joten aikaa on kulunut paljon, hän kuittasi hymyssä suin utelut kahden vuoden takaisista tapahtumista.

Ei sano mitään. Hän on ehkä maalivahti.

Henrik Sedin kysyttäessä Antti Raannasta.

Leijonien tämänvuotisesta joukkueesta päättyneellä NHL-kaudella 11+34 tehopistettä nakuttanut Sedin ei tiennyt perjantaina vielä mitään.

- En ole nähnyt heidän pelaavan. En tiedä, minkälainen joukkue heillä on kasassa tai mitkä ovat heidän vahvuutensa. Näemme sen nyt.

Myöskään sensaatiovahti Antti Raannan nimi ei ollut kantautunut lahden yli NHL-tähden korviin.

- Ei sano mitään. Hän on ehkä maalivahti, Sedin naurahti.

Maaottelu nähtäneen kaukalon lisäksi myös Globenin lehtereillä, sillä jo päivää ennen Tukholman kaduilla vilisi suomalaisfaneja. Mitkä olivat Sedinit terveiset itänaapurista tulleille kisaturisteille?

- Pitäkää hauskaa. Se riittäköön teille.

Suosittelemme