Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Berlusconin bunga-bunga-juhlat - strippaavat naiset pukeutuivat nunniksi tai Obamaksi

Oikeus punnitsee, olivatko pääministerin juhliin palkatut strippaavat naiset prostituoituja. Todistajan mukaan fyysistä kontaktia ei ollut.

Yrjö Kokkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Milanolaisessa oikeustalossa on käsitelty ensi kertaa Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin avustajiin kohdistuvaa syytettä. Oikeustapauksen käsittelyssä tuli heti julki yksityiskohtia Berlusconin kohutuista "bunga-bunga-juhlista".

Berlusconin kolmea avustajaa syytetään prostituoitujen palkkaamisesta Berlusconin juhliin vuonna 2010.

Päätodistajana toimi Karima el-Mahroug, taiteilijanimeltään Ruby. Toisessa oikeusjutussa Berlusconia syytetään seksin ostamisesta häneltä, kun el-Mahroug oli 17-vuotias, eli alaikäinen.

Ruby kertoo osallistuneensa noin puoleen tusinaan juhlaan, joiden menosta hän kertoi oikeudessa.

Parhammillaan jopa 20 nuorta naista strippasi Berlusconin ja muiden vieraiden edessä pukeutuneina erilaisiin asuihin. Osa naisista oli pukeutunut nunniksi tai sairaanhoitajattariksi. Joku oli sonnustautunut Yhdysvaltain presidentiksi Barack Obamaksi tai brasilialaiseksi jalkapalloilija Ronaldinhoksi. Eräs imitoi milanolaista syyttäjää, joka johtaa Berlusconin toisen seksisyytteen tutkintaa.

Rubyn mukaan erään kerran yksi syytetyistä Berlusconin avustajista, Nicole Minetti, oli nunnaksi pukeuduttuaan osallistunut strippausnäytökseen ja riisuutunut alusvaatteisilleen. Minetti on entinen suuhygienisti ja tanssityttö, joka on toiminut Berlusconin poliittisena avustajana.

Vaikka riisuutuvat naiset lähestyivät Berlusconia hyvin sensuellisti, Ruby ei koskaan nähnyt, että pääministerillä olisi koskaan ollut fyysistä kontaktia naisten kanssa, hän vakuutti. Hän itse oli yöpynyt pääministerin asunnolla ja syönyt aamiaista yhdessä muiden huvilalla yöpyneiden naisten kanssa. Ruby kiistää, että hänellä olisi seksisuhdetta Berlusconin kanssa.

Berlusconi itse on sanonut, että "bunga-bunga-juhlat" olivat tavallisia illallisjuhlia, joissa oli burleskia sisältöä.

Ruby kertoi saaneensa joka kerran juhliin osallistuttuaan 2 000 - 3 000 euroa. Hän oli myös kertaalleen saanut Berlusconilta välikäden kautta 30 000 euroa, jotka oli tarkoitettu kauneussalongin perustamiseen.

Rubyn tiedetään kehuneen saaneensa pääministeriltä viisi miljoonaa euroa. Italian poliisi oli kuullut tämän puhelinkuuntelun yhteydessä. Ruby kiisti asian ja sanoi valehdelleensa usein tuttavilleen.

Berlusconin avustajat kiistävät heihin kohdistuvat syytteet.

Suosittelemme sinulle