Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Laskelmoitua vai ei? Kristan koreografi paljastaa kohutun lesbosuudelman taustat

Siegfrids esiintyy lauantaina kello 22 alkavassa euroviisufinaalissa neljäntenä.

Kalle Pirhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen euroviisuedustajan Krista Siegfridsin kohusuudelma oli monen sattuman summa, kertoo esityksen koreografi Reija Wäre.

Esityksen lopussa Siegfrids suutelee naispuolista taustatanssijaansa. Suudelmaa ehdittiin tuoreeltaan kauhistella viisumaa Georgiassa.

- Siinä on monta sattumaa matkassa, alkaen Suomen karsinnoista. Suomessa tuomaristo itse asiassa sanoi, että ottakaa naistanssijoita mukaan, Wäre valottaa ja jatkaa:

- Päädyimme siihen, että mennään mimmeillä ja tehdään tämmöinen girl power -tyyppinen juttu ja piirrettiin tytöille viikset. Mitä seuraavaksi? No, naimisiin. Ja aina kun mennään naimisiin, pitää pussata. Ja ketäs meillä on lavalla? No, tyttöjähän meillä on lavalla, että mennään sitten näin. Siinä on paljon sattumaa, mutta paljon sellaista iloista rakkautta joka suuntaan.

Koreografi Reija Wäre on yllättynyt lesbosuudelman nostattamasta huomiosta.

- On se yllätys, kun itse ajattelee, että se on tavallista elämää. Jos ihmiset pussaavat ja ovat onnellisia keskenään, se on vain hyvä juttu. En olisi ikinä uskonut, että tällainen haloo lähtee käyntiin.

Finaali kello 22

Siegfrids esiintyy lauantaina kello 22 alkavassa finaalissa neljäntenä. Siegfridsin esittämä Marry Me -kappale kuullaan finaalissa Ranskan, Liettuan ja Moldovan esitysten jälkeen.

Finaalissa kilpailevat semifinaaleista valitut 20 kilpailijaa, viime vuoden voittaja Ruotsi sekä viisi suurinta maksajamaata Saksa, Britannia, Ranska, Italia ja Espanja.

Euroviisujen finaalilähetystä voi seurata Yle TV2:lta ja Yle HD -kanavalta seikä Radio Suomesta, Radio Vegalta ja Yle Areenassa kello 22 alkaen. Tulokset raportoidaan tuoreeltaan myös Yle Uutisten verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle