Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Leijona-pakki Väänänen: "On turha selitellä"

Leijonat pelasi hyvin tasakentällisin Ruotsia vastaan, mutta alivoimalla verkko heilui. Puolustaja Ossi Väänänen ei halunnut selitellä tappiota.

Ossi Väänänen.
Kuva: Lehtikuva
Jyri Kivimäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen jääkiekkomaajoukkue pelaa sunnuntaina MM-pronssimitaleista, kun Ruotsi nollasi Leijonat kotiyleisönsä edessä 3-0-lukemin.

- Viidellä viittä vastaan emme pelanneet ollenkaan huonosti. Alku oli heikko, mutta sitten pelasimme hyvää ja aktiivista kiekkoa, Suomen puolustaja Ossi Väänänen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Alivoimalla emme pystyneet nollaamaan heidän ylivoimaansa, mikä tiedettiin vaaralliseksi. He tekivät tarvittavat maalit ja me emme onnistuneet. Silloin on kyllä vaikea voittaa peliä, Väänänen jatkoi.

Suomi todella hallitsi pelitapahtumia varsinkin silloin, kun Ruotsi peluutti muita ketjuja kuin Daniel ja Henrik Sedinin supervitjaa.

- En tiedä tilastoja tekopaikoista, mutta kyllä meillä oli mielestäni hyvää hallintaa. Ei se vain riittänyt. On turha selitellä. Taululla on 3-0 ja Ruotsi jatkaa eteenpäin.

- Olen pelannut Sedinejä vastaan teinistä alkaen ja he ovat huikeita pelimiehiä. Kyllä hekin pysäytettävissä ovat, mutta ei se helppoa ole, Väänänen sanoi.

Suomi kohtaa sunnuntaina pronssiottelussa joko Sveitsin tai USA:n. Väänänen totesi, että vaikka nyt harmittaa, niin sunnuntaina on uusi päivä.

- Ihan varmasti tullaan hyvällä sykkeellä huomenna. Kyllä se on mukavampi päättää kausi voittoon ja saada jotain kotiinvietävää, Väänänen linjasi.

Suosittelemme