Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Ruotsi hyydytti Leijonat - "Vastustaja pelasi helvetin hyvin"

Sunnuntaina Jukka Jalonen valmentaa Leijonia viimeisen kerran. Ruotsi oli parempi, mutta Jaloselle jäi jossiteltavaa maalinteosta.

Jukka Jalonen
Kuva: Lehtikuva
Ilkka Palomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

TUKHOLMA. Suomen jääkiekkomaajoukkue jäi pronssiotteluun MM-kisoissa, kun isäntämaa Ruotsi oli prempi välierässä maalein 3-0. Henrik Sedin, Daniel Sedin ja Loui Eriksson keräsivät yhteensä kahdeksan tehopistettä, joten voi sanoa, että Suomi hävisi kamppailun johtaviin pelaajiin.

- Kyllä siinä valitettavasti taisi näin käydä tänään. Heidän parhaat pelaajansa olivat parempia kuin meidän, päävalmentaja Jukka Jalonen myönsi.

- Kun kuparinen ei rikkoudu, se tuo aina tiettyä tuskaa pelaamiseen. Maalipaikat olivat meille 15-6 tasakentin, mikä kertoo, että pelasimme ihan hyvän lätkäottelun ja varsinkin kolmannen erän. Siinä Granlundin ketju oli hyvä, mutta kun maaleja ei tee, peliä on vaikea voittaa.

- Alivoimalla tuli yksi iso virhe, 2-0-maalissa. Päästimme heidät tekemään ison maalin avopaikalta. En voi muuten moittia meidän pelaamista. Kaikki löi kaiken likoon ja teimme sen, minkä pystyimme.

Suomen laukauksista valtaosa tuli huonoilta sektoreilta ja vieläpä ilman maskia. Suorilla hyökkäyksillä Suomi ei päässyt millään ydinalueille - joskaan ei päässyt Ruotsikaan.

- Ruotsilla oli koko pelissä yksi ja meillä taisi olla kuusi paikkaa niistä. Se johtuu varmaan siitä, että vastustaja pelasi helvetin hyvin. Ruotsi puolusti todella hyvin ja kolme miestä oli koko ajan alhaalla. Maalille ei vain päässyt. Ei voi moittia pelaajia siitä, ettemme pystyneet puhkomaan heidän viisikkopuolustustaan riittävän hyvin. Mutta kun pääsee tasakentin 15 kertaa maalipaikalle, kyllä sieltä pitäisi joku maali tehdä.

Ennätys ei lämmittänyt

Ruotsi teki eron ylivoimalla. Loui Eriksson teki Sedinin veljesten syötöistä kaksi maalia Suomen pelatessa alivoimaa. Etenkin 2-0-maalissa Eriksson pääsi tekemään maalin luvattoman helposti.

- Kävimme läpi hyvin tarkasti, miten meidän pitää puolustaa. Pelaaja tekee ratkaisun kentällä, miten tilanteet pelataan. Ensimmäinen meni vähän tuurilla sisään, mutta toinen oli paha pelinlukuvirhe, Jalonen murahti.

Ruotsi on hyvin tuttu vastus Suomelle jo EHT-kiertueelta. Vaikka isäntämaan esitys oli vakuuttava, yllätyksiä Tre Kronor ei Leijonille tarjoillut.

- No ehkä sillä tavalla, että he saivat tasakentin vain kuusi maalipaikkaa. Se on ennätys minun aikanani. Noin vähää ei ole tullut ikinä. Ylivoimalla niitä taisi olla viisi tai kuusi. Se rekordi ei riitä, kun itse emme tehneet mitään. Tämä on maalintekopeli. Toinen samanlainen peli, niin me varmaan voittaisimme sen. Nyt ei voitettu.

Jalosen kuusivuotinen pesti Leijonissa päättyy sunnuntain pronssiotteluun. Haikeutta ei ole ainakaan vielä ilmassa.

- En ole yhtään pohtinut, enkä ihan vähään aikaan pohdikaan. Otetaan happea tästä pelistä vähän aika ja sitten aletaan latautua siihen seuraavaan. Tämä pitää ensin rauhassa käsitellä.

Suosittelemme