Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

SDP:n varapuheenjohtaja Soinista: "Kun retoriset vaatteet riisuu, jäljelle jää vain sovinisti"

Timo Soini arvosteli demareiden ministerikierrätystä. Eilen perussuomalaisten puheenjohtajalle ärähti SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman, tänään SDP:n varapuheenjohtaja.

SDP:n Eero Vainio.
SDP:n Eero Vainio. Kuva: YLE / Lahti
Kalle Pirhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

SDP:n lahtelainen varapuheenjohtaja Eero Vainio pitää perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin puheita naisia halventavina.

- Olisi luullut, että nykypäivänä edes Soini ei kehtaisi puhua naisista toisen luokan kansalaisina. Näyttää siltä, että perussuomalaiset oikein hamuavat Suomen suurimman sovinistiliikkeen titteliä, Vainio sanoo kannanotossaan.

Soini arvosteli eilen demareiden ministerikierrätystä muun muassa toteamalla, että "duunarimies ei kiinnosta vasemmistoa", ja että "ministerimies sai kenkää". SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman totesi omassa kannanotossaan Soinille, että "nyt riittää".

SDP:n uudet ministerit ovat peruspalveluministeri Susanna Huovinen ja asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen. Opetusministeriksi Jukka Gustafssonin tilalle siirtyy Krista Kiuru.

SDP:n varapuheenjohtajan Eero Vainion mielestä perussuomalaisia ei ole kiinnostanut työelämän tasa-arvo. Vainio myös nostaa kannanotossaan esiin Soinin kannan aborttiin.

- Kun pienen ihmisen ja työväestön puolustajaksi ilmoittautuneelta keisari Soinilta riisuu retoriset vaatteet, niin jäljelle jää vain sovinisti, Vainio sanoo.

Suosittelemme