Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Ruotsin ratkaisija kiitteli joukkuetovereitaan: "He tekivät perustukset menestykselle"

Henrik Sedinin mukaan Ruotsin mestaruus rakentui hienosta joukkuepelaamisesta. MM-kulta on keskushyökkääjälle yhtä tärkeä olympiakullan kanssa.

Henrik Sedin juhlii maalia
Henrik Sedin iski finaalissa kaksi maalia. Kuva: Lehtikuva
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Henrik ja Daniel Sedinin saapumista Tre Kronorin riveihin voidaan pitää käännekohtana kultajuhliin päättyneen Ruotsin MM-urakan aikana. Vancouver Canucksin NHL-kaksoset keräsivät yhteensä 5+10=15 tehopistettä ja johdattivat Ruotsin yhdeksänteen maailmanmestaruuteen.

Suomen ja Ruotsin MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu Henrik korosti kultajuhlien keskellä kuitenkin joukkuepelin ja -hengen merkitystä.

- Me pelasimme hienosti yhdessä joukkueena. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Se on menestyksemme salaisuus. Haluan kiittää joukkuetovereitani. Me tulimme tänne kesken turnauksen ja he olivat jo rakentaneet perustukset menestykselle, neljässä ottelussa tehot 4+5 nakuttanut sentteri kehui.

Sedinin veljekset olivat mukana myös seitsemän vuoden takaisissa olympiakultajuhlissa Torinossa. Tuolloin finaalissa kaatui Suomi 3-2-lukemin. Sedin korosti kotiturnauksen voittamisen olevan ainutlaatuista.

- Tämä tuntuu niin hienolta. Voitimme olympiakultaa muutama vuosi sitten, mutta avainpelaajana olo kotiturnauksessa ja turnauksen voittaminen on jotain erityistä. Tämä menee samalle tasolle olympiakullan kanssa, sillä voitimme kotiyleisön edessä.

Henrik Sedin oli itse tärkeässä osassa myös sunnuntain loppuottelussa. Hän viimeisteli tärkeän 2-1-voittomaalin avauserässä ja sinetöi päätöserässä tyhjään maaliin loppuluvuiksi 5-1.

- Sain loistavan syötön Danielilta ja sain panna kiekon tyhjään maaliin. Se oli hieno tunne. Tarvitsimme sitä joukkueena, sillä he tulivat alussa kovaa päälle. Se oli iso maali meille, Sedin kertasi ensimmäistä osumaansa.

Sedin painotti, ettei Sveitsi ollut selvästä tuloksesta huolimatta helppo finaalivastus.

- Sveitsi pelasi todella tiiviisti joukkueena. Kentällä ei ollut juurikaan avointa tilaa. Meidän piti taistella joka sentistä ja teimme sen tänään hyvin.

Suosittelemme