Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Rajussa rallionnettomuudessa menehtyi yksi henkilö Seinäjoella - kaksi loukkaantui vakavasti

Seinäjoella tapahtui sunnuntaina raju kahden ralliauton nokkakolari, joka johti yhden matkustajan kuolemaan ja kuljettajien vakavaan loukaantumiseen. Poliisin mukaan syynä on inhimillinen katkos ralliharjoitusten tiedonkulussa.

Valkoinen ja punainen ralliauto nokat rutussa keskellä tietä.
Kuva: Poliisi
Minna Salomäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Yksi henkilö on kuollut ja kaksi loukkaantunut vakavasti sunnuntai-iltana Seinäjoella sattuneessa kahden ralliauton nokkakolarissa. Autot olivat harjoittelemassa junaradan vartta pitkin kulkevalla VR:n huoltotiellä Seinäjoen Ämmälänkylässä.

Reilun kilometrin pituinen tieosuus oli suljettu puomilla toisesta päästä, ja molemmissa päissä oli henkilö estämässä sivullisten tiellepääsyn. Jostain syystä tieosuuden molemmista päistä lähti yhtäaikaisesti autot liikkeelle kovalla vauhdilla, ja ne törmäsivät rajusti nokikkain mäennyppylän kohdalla. Autoilla oli nopeutta noin 150 km/h. Poliisin mukaan kyseessä näyttäisi oleva inhimillinen erehdys.

- Näyttäisi siltä, että on tullut inhimillinen katkos tiedonkulussa, toteaa rikosylikomisario Urpo Lintala Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselta. Poliisi alkaa selvitellä asiaa ja kuulustella väkeä, kun pahimmasta ensijärkytyksestä on selvitty.

Onnettomuudessa menehtyi 27-vuotias isokyröläismies, joka oli matkustajana toisessa autossa. Autoa kuljettanut 25-vuotias isokyröläismies loukkaantui vakavasti, samoin kuin toista autoa kuljettanut 26-vuotias lapualaismies. Molempien vammat ovat vakavat, mutta heidän tilansa oli vakaa maanantaiaamuna.

Molemmat kuljettajat ovat kokeita kilpa-autoilijoita ja ajoneuvot olivat asianmukaisin turvavarustein varustettuja. Kaikilla autoissa olijoilla oli suojakypärä ja he olivat turvavöissä. Poliisi alkaa tutkia asiaa kuolemantuottamuksena ja vakavana vamman tuottamuksena.

Suosittelemme