Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kivet lensivät ja autot paloivat jälleen Tukholman yössä

Husbyssa oli kuitenkin melko rauhallista, sillä monet vanhemmat ovat päättäneet partioida kaduilla vapaaehtoisesti.

Marika Kataja
Avaa Yle-sovelluksessa

Levottomuudet Tukholman lähiöissä ovat jatkuneet neljättä yötä. Kiviä heitettiin ja autoja sytytettiin tuleen muun muassa Hagsätrassa, Hjulstassa ja Husbyssa.

Poliisin mukaan eteläisessä Hagsätran kaupunginosassa nelisenkymmentä nuorta heitteli kiviä ja autoja on sytytetty tuleen. Yksi poliisi on loukkaantunut päähän osuneesta kivestä.

Poliisin mukaan yksi ihminen on pidätetty tuhopoltosta epäiltynä Fruängenissä Etelä-Tukholmassa. Rågsvedin kaupunginosassa puolestaan poliisiasema sytytettiin tuleen. Tuli tuhosi osia asemasta, mutta se saatiin nopeasti hallintaan.

Myös mellakoiden alkukohteessa Husbyssa naamioituneet nuorisojoukot kerääntyivät kaduille pian iltakymmenen jälkeen keskiviikkona. Paikalla oli myös runsaasti poliiseja. Tiedotusvälineiden mukaan muutamia autoja poltettiin. Husbyssa oli poliisin mukaan kuitenkin suhteellisen rauhallista, sillä monet vanhemmat ovat päättäneet partioida kaduilla vapaaehtoisesti.

Mellakat ovat leviämässä myös Tukholman ulkopuolelle. Poliisin mukaan autoja sytytettiin myöhään keskiviikkona tuleen myös Malmössä Etelä-Ruotsissa.

Suosittelemme sinulle