Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Demariyhdistys erosi kunnallisjärjestöstä protestina Porissa

Meri-Porin demariyhdistys on jättänyt SDP:n kunnallisjärjestön Porissa. Yhdistys ei voinut hyväksyä sitä, että SDP ei puolustanut Kaanaan terveysaseman toiminnan palauttamista valtuustossa.

SDP
Kuva: Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Meri-Porin demariyhdistys on eronnut SDP:n kunnallisjärjestöstä.

Yhdistyksen yleinen kokous päätti lauantaina, että Meri-Porin demariyhdistys eroaa Porin sosiaalidemokraattisesta kunnallisjärjestöstä, koska Porin sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmä ei vastustanut Kaanaan ja Ahlaisten terveysasemien pysyvää sulkemista.

Meri-Porin demariyhdistys suivaantui siitä, että SDP:n valtuustoryhmä ei sen mielestä puolustanut tarpeeksi voimakkaasti Meri-Porin alueen palveluja. Porin perusturva lopetti Kaanaan terveysaseman toiminnan osana säästöohjelmaansa viime vuoden lopulla.

- Hylätessään vetoomuksemme valtuustoryhmä näytti Meri-Porille ja erityisesti sen sosialidemokraattisille äänestäjille, ettei porilainen sovellutus sosialidemokratiasta palvele meriporilaisten tarpeita. Meille ja tarpeillemme näytettiin kylmästi ovea, Meri-Porin demariyhdistys toteaa.

Taustalla voimakas pettymys SDP:n päätöksiin

SDP:n kunnallisjärjestössä ja kunnallistoimikunnassa meriporilaisten vaatimus yrityksestä säilyttää palvelut oli mennyt läpi, mutta valtuustoryhmä ja perusturvalautakunnan demarit tekivät toisenlaisen linjauksen.

-Raskauttavaksi ja pettymyksen tunnetta vahvistavaksi asian tekee se, että kaikissa puolue-elimissä on sama puheenjohtaja, joka kävi myös kevätkokouksessamme varapuheenjohtajan kanssa yhdessä vakuuttelemassa meidän puolellamme olemista ja asioiden hoitumista,  Meri-Porin yhdistyksen puheenjohtaja Arto Viertolan totesi.

Eroamisen jälkeen sosialidemokraattinen työ alueella jatkuu vapaana porilaisten demarien kurjistavasta ikeestä.

Meri-Porin sosialidemokraattinen yhdistys

Meri-Porin sosialidemokraattinen yhdistys on valittanut perusturvan joulukuisesta sulkemispäätöksestä Turun hallinto-oikeudelle ja vaatinut päätöksen kumoamista sekä Kaanaan terveyspalvelupisteen välitöntä avaamista.

- Eroamisen jälkeen sosialidemokraattinen työ alueella jatkuu, mutta vapaana porilaisten demarien aluetta kurjistavasta ikeestä, jonka tuella on aiemmin hävitetty päiväkoti, nuorisotila, kirjasto, koulu ja nyt viimeinenkin ja tärkein, terveyspalvelupiste. Voimme irtisanoutuessamme moisesta menosta jatkossa edelleen katsoa alueen äänestäjiä silmiin, yhdistys toteaa.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja: Takaisin saa tulla

Kunnallisjärjestöstä eroaminen saattaa vaikeuttaa meriporilaisten pääsyä SDP:n ehdokaslistoille tulevissa vaaleissa. Meri-Porin yhdistys ei pysty myöskään vaikuttamaan SDP:n politiikkaan Porissa.

- Silloin tällöin joudutaan tekemään ratkaisuja, jotka eivät miellytä kaupunginosayhdistyksiämme, Porin SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman sanoo ja pahoittelee odotettua eropäätöstä.

Wahlman toivottaa Meri-Porin demarien yhdistyksen milloin tahansa takaisin demarien kunnallisjärjestöön, jos heidän mielensä muuttuu.

- Minun puolestani he voivat tulla takaisin, jos haluavat, Wahlman sanoo.

Suosittelemme sinulle