Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Parker parketin kuningas - "Hän on fantastinen"

San Antonio Spursin tähtipelaaja Tony Parker nakutti 37 pistettä ja johdatti joukkueensa NBA:n finaaleihin ensi kertaa kuuteen vuoteen.  

Tony Parker
Kuva: AFP/Lehtikuva
Avaa Yle-sovelluksessa

Spurs voitti neljännen kohtaamisen Memphis Grizzliesiä vastaan 93-86 ja vei ottelusarjan suoraan otteluvoitoin 4-0. Parkerin mukaan finaalipaikka ei kuitenkaan tullut suinkaan helpolla.

- Onneksi nämä pelit ovat ohi, sillä he olivat hyvin fyysisiä. Nyt meillä on viikko taukoa ennen finaaleja, mikä on mukavaa, Parker totesi taiston tauottua.

Parker oli mestaruuskeväänä 2007 pudotuspelien arvokkain pelaaja, eikä ranskalainen ole pettänyt tälläkään kertaa. Takamies keräsi 37 pisteen lisäksi kuusi syöttöä ja neljä levypalloa.

- Hän on ollut uskomaton. Joka vuosi hän pelaa aina vain paremmin ja paremmin. Hän on kantanut meitä, kuten tänäänkin nähtiin, joukkuekaveri Tim Duncan hehkutti.

Spursin valmentaja Gregg Popovich korosti Parkerin kokonaisvaltaista peliä.

- Hän on pelannut huippupelejä ennenkin, mutta tämä oli yksi parhaista. Hän on fantastinen. Ihmiset katsovat vain hänen pisteitään, mutta hän on myös puolustanut hyvin.

Spursin finaalisaldo on suorastaan mykistävä, sillä joukkue on poistunut aina kentältä mestarina päästessään NBA:n loppuotteluun, niin vuosina 1999, 2003, 2005 kuin 2007. Popovichin mukaan finaalipaikka pitkän tauon jälkeen on osoitus konkariosastoon kuuluvien Parkerin, Duncanin sekä Manu Ginobilin yhä tallella olevasta iskukyvystä.

- Sitä ei välttämättä uskoisi finaalipaikkaan enää tässä vaiheessa samalla ryhmällä. On vaikeaa pitää menestystä yllä niin pitkään. Se vain näyttää minkälaisia persoonia nuo kolme kaveria ovat, he pystyvät pelaamaan kenen tahansa kanssa.

- Tuntuu ikuisuudelta, kun olemme viimeksi olleet siellä. Meillä on ollut hyvä draivi päällä ja olen iloinen, että olemme takaisin finaaleissa, 37-vuotias Duncan totesi.

Finaalissa Spurs saa vastaansa joko Indiana Pacersin tai puolustavan mestarin Miami Heatin, joka johtaa Itäisen konferenssin finaaleita otteluvoitoin 2-1. 

Vesa Laakso, Yle Urheilu

Suosittelemme