Hyppää sisältöön

Monopolia pelataan väärin - suurin osa ei tunne tärkeää sääntöä

Koska harva jaksaa lukea lautapelin sääntöjä, ei ole yleisesti tiedossa, että muilla pelaajilla on mahdollisuus ostaa myymätön tontti, jos sille tullut pelaaja jättää sen ostamatta.

Valtavaa Monopolia pelattiin Berliinissä kesäkuussa 2005. Kuva: Wolfgang Kumm / EPA
Jussi Nurminen

Suurin osa Monopoli-lautapeliä pelaavista ei tunne yhtä tärkeää sääntöä, kertoo Daily Mail -lehti. Säännön mukaan muilla pelaajilla on mahdollisuus ostaa myymätön tontti huutokaupassa, jos sille tullut pelaaja ei halua ostaa tonttia.

Vähän tunnettu sääntö nousi julkisuuteen bloggari Johnny Nexusin käynnistämän Campaign For Real Monopoly -kampanjan ansiosta.

Syynä tärkeän säännön unohtumiseen on Nexusin mukaan se, etteivät Monopolia pelaavat ole koskaan jaksanut lukea sen sääntöjä. Tämä on todennäköisesti myös suurin syy pelin synnyttämille riidoille ja sille, että Monopolin pelaaminen vie yleensä niin paljon aikaa.

Peliyhtiö Hasbron valmistamaa Monopolia on myyty vuodesta 1935 lähtien 111 maassa noin 275 miljoonaa kappaletta. Pelistä on tehty ainakin 43 eri kieliversiota. Pisin peli on kestänyt Hasbron mukaan 70 päivää.

Suosittelemme sinulle