Hyppää sisältöön

Kaksi meistä soi Kalottijatsien juhlafestivaaleilla

Tornion kalotti- ja bluesfestivaali kärkkyy jo keski-iän portailla. Jatsi ja bluusi soivat ympäri rajatonta rajaa kesäkuun viimeisen viikonloppuna. Tarjonta on juhlavuotena runsas ja antoisa.

Leo Loueranta ja Elina Junes
Myös Two Of Us-duo eli Leo Loueranta ja Elina Junes esiintyvät juhlajazzeilla. Kuva: Yle / Juha Peltoperä
Juha Peltoperä

Perinteisinä esiintymis- ja konserttipaikkoina ovat Pikisaari telttoineen, kirkot molemmin puolin rajaa ja tottakai myös Victorian tori rajattomalla rajalla.

Jatsien yksi pitkäaikaisista puuhaihmisistä, Tornion kulttuurisihteeri Helena Junes kertoo, että kattaus on juhlavuoden arvoinen. Konserttipaikat pullistelevat rytmimusiikin taitajia ihan valtoimenaan.

M.A. Numminen ja Uusrahvaanomainen jatsibändi

Nummisen mukana kulkevat Kalotille kaikille tutut soittajat. Nummisen ainutkertaisen taidelaulun lisäksi pianoa jyystää Jani Uhlenius, haitaria repii Pedro Hietanen ja tuplabassoa pompauttelee Pekka Sarmanto.

Paikalle saapuu myös Suomi-bluesin virtuoosi Dave "Isokynä" Lindholm ja Micke Björklöf bändeineen. Oman oivallisen lisän musiikilliseen antiin polkee paikalle polkupyöräpianoineen Aarno Paakkari. Unohtaa ei sovi myöskään saksofonisti Jukka Perkon osuutta festivaalien onnistumiseen.

Kaksi meistäkin on paikalla

Kansainvälisten ja kansallisten tähtien lisäksi lavoille nousevat myös paikalliset osaajat - valtaosa heistä Lappian konservatorion oppilaita tai siellä valmistuneita nuoria muusikoita.

Emilia Junes ja Leo Loueranta, Two Of Us-duo,  tarjoaa jo torstaina lounaan painikkeeksi kitara- ja laulujatsia Minervan jatsikuppilassa. Parivaljakko on hyvin otettu osallisuudesta Jatsien juhlamenoihin.

- Parhaamme annamme ja klassikoita tarjoamme, heittävät Emilia ja Leo.

Suosittelemme sinulle