Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Ylä-Savon sotella kovat piipussa Talvivaaran takia

Ylä-Savon Soten ympäristölautakunta on turhautunut Talvivaaran lupa- ja valvontaviranomaisiin. Lautakunnan puheenjohtaja väläyttää mahdollisuutta poliisitutkinnan käynnistämisestä viranomaisia vastaan.

Laki oikeus
Kuva: Yle
Heikki Rönty
Avaa Yle-sovelluksessa

Lautakunta syyttää sekä Pohjois-Suomen aluehallintovirastoa että Kainuun ELY-keskusta Talvivaaran tuotannon suojelemisesta ympäristön suojelun sijaan.

Lautakunnan kanta käy ilmi sen tekemästä valituksesta, jossa se valittaa Talvivaaran toukokuun lopussa aluehallintoviranomaiselta saamasta ympäristölupamuutoksesta.

Soten ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja Niilo-Kustaa Malmivaara on turhautunut.

-Se on koko ajan ollut sitä, kun Ylä-Savon sote on kirjoittamassa ja on kirjoittanut eriäviä lausuntoja ja näkemyksiä, niin ne ovat jääneet lapsipuolen asemaan. Niitä ei ole otettu huomioon.

Esitutkintapyyntö on mahdollinen

Ympäristölautakunta on valmis tekemään tarvittaessa poliisille tutkintapyynnön Talvivaaran lupa- ja valvontaviranomaisten toiminnasta, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Unto Harmoinen.

- Soten ympäristölautakunnalla on sellainen henki, että tämä asia pitää saada kuntoon. Ja siihen kyllä käytetään kaikki lailliset keinot ja jos se vaatii sitä tutkintapyyntöä, niin minusta se on myös laillinen keino ja sitä kyllä käytetään. 

Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta tai Kainuun ELY-keskuksesta ei haluttu kommentoida syytöksiä tarkemmin asian ollessa kesken.

Suosittelemme sinulle