Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Lehti: Reinfeldt haluaa eristää ruotsidemokraatit

Ruotsin pääministeri on valmis kannattamaan vasemmistoa, jos näin estetään ruotsidemokraattien vaikutus tulevaan hallitukseen. Vastaavasti hän odottaa vasemmiston kannattavan tarvittaessa porvareita.

Varpu Kiviranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt haluaa eristää ruotsidemokraatit, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Reinfeldt kertoo kannoistaan lehden puoluejohtajahaastattelussa.

Hän mainitsee olevansa valmis kannattamaan sosiaalidemokraattia. Reinfeldt haluaa, ettei ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson voi vaikuttaa siihen, kenestä tulee pääministeri ensi vuonna järjestettävien valtiopäivävaalien jälkeen. Jos porvarit tai punavihreä oppositio eivät yksinään yllä enemmistöön, voivat ruotsidemokraatit olla ratkaisijoita.

Reinfeldt vaatii demarijohtaja Stefan Löfveniltä vastaavaa lupausta: porvarien kannattamista, jos sillä voi estää ruotsidemokraattien vaikutuksen hallituspohjaan.

Reinfeldt sanoo puuttuneensa asiaan jo 2010.

- Sanoin jo silloin, että haluamme eristää ruotsidemokraatit poliittisesti. He haluavat vain maahanmuuttajat pois Ruotsista, Reinfeldt kuvailee.

Reinfeldt arvostelee useita eurooppalaisia porvarihallituksia siitä, että nämä ovat lähentyneet äärioikeistolaisia.

Suosittelemme sinulle