Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Esko Nikkari saa kivisen muistopatsaan

Lapualainen kuvanveistäjä Timo Suvanto on valikoitunut edesmenneen näyttelijän Esko Nikkarin muistomerkin tekijäksi. Ajatuksena on, että patsas tullaan sijoittamaan Lapuan Vanhan Paukun alueelle.

Jukka Santala, Timo Suvanto ja Kai Pöntinen suunnittelevat Esko Nikkarin muistopatsasta.
Jukka Santala, Timo Suvanto ja Kai Pöntinen suunnittelevat Esko Nikkarin muistopatsasta. Kuva: Olli Koski / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Vuonna 2006 menehtynyt näyttelijä Esko Nikkari saa muistopatsaan Lapualle, synnyinpitäjäänsä.

- Idea muistopatsaasta syntyi Teatteri Lapuan hallitusten jäsenten kahvipöytäkeskustelussa ja sen jälkeen verkossa, lähinnä facebookissa, kertoo hankkeen taustamies Kai Pöntinen.

Esko Nikkarille muistomerkki -ryhmä on kerännyt Facebookissa peräti 6400 jäsentä. Nyt idea muistomerkistä on jalostunut jo niin pitkälle, että sille on vahvistettu tekijä ja aloitettu rahankeräys. Patsaan tulee tekemään toinen lapualainen taiteilija Timo Suvanto. 

- Varainkeruulupa on juuri saatu ja nyt alkaa markkinointi. Tukijoita haetaan myös yrityselämästä ja julkiselta puolelta, toteaa Pöntinen.

Patsaan sijoituspaikaksi kaavaillaan Vanhan Paukun kulttuurikeskuksen aluetta Lapualla. Siellä sijaitsee myös Teatteri Lapuan kotipesä, jolla on yhteys Nikkariin. - Teatteri Hiomo on Eskon keksimä nimi, valaisee Pöntinen.

Kuvanveistäjä Timo Suvanto ei vielä halua paljastaa, minkälainen patsas taiteilijalla on mielessään. Sen hän kertoo, että materiaalina on kivi ja ideoita haetaan metsästä.

- Se on varmaa, että patsaasta tulee iso. Kumpikin olemme Eskon kanssa suuria pohjalaisia, ainakin suustamme, joten kokoa pitää olla, sanoo Suvanto.

Suosittelemme sinulle