Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kansanedustaja saamassa potkut vasemmistoliitosta

Kansanedustaja Jyrki Yrttiaho (vas.) aiotaan erottaa puolueesta. Vasemmistoliiton puoluehallitus haluaa, että Yrttiahon oma paikallisyhdistys tekee tarvittavan päätöksen.

Jyrki Yrttiaho
Kuva: Juha-Pekka Inkinen / Yle
Jyri Rantala
Avaa Yle-sovelluksessa

Vasemmistoliitto haluaa hankkiutua eroon raisiolaisesta kansanedustajasta Jyrki Yrttiahosta.  Syynä on se, että Yrttiaho käväisi viime viikonvaihteessa puhumassa SKP:n kokouksessa samaan aikaan, kun vasemmistoliitolla oli puoluekokous Tampereella.

- Nyt tuli kuppi täyteen. Yrttiaho oli kuulemma SKP:n puoluekokouksessa sivaltanut voimakkaasti vasemmistoliiton työtä hallituksessa, vasemmistoliiton uusi puoluesihteeri Marko Varajärvi perustelee.

Yrttiaho on jo aiemmin erotettu puolueen eduskuntaryhmästä ja on muodostanut yhdessä Markus Mustajärven (vas.) kanssa vasemmistoryhmän. Syynä oli tuolloin että kumpikaan ei halunnut sitoutua kuuden puolueen hallituksen ohjelmaan.

Puoluesihteerin tietojen mukaan Yrttiaho on ennättänyt äänestää eduskunnassa jo satoja kertoja hallituksen esityksiä vastaan.

- Nyt koettiin että tämä riitti, Varajärvi muotoilee.

Puoluehallituksen mielestä Yrttiahon jatkuva vasemmistoliiton vastainen toiminta vahingoittaa puoluetta. Puoluehallitus päätti esittää erottamista äänin 11-3. Osa puoluehallituksen jäsenistä olisi tyytynyt varoitukseen.

Yrttiaho: Olen pitänyt kiinni vaalilupauksista

Yrttiaho itse hämmästelee tiedotteessaan puoluehallituksen päätöstä. Hän sanoo, ettei ole henkilökohtaisesti saanut mitään tietoa erottamisaikeista.

- Pidän puolueyhdistykselle annettuja ohjeistuksia hämmästyttävinä ja perusteluiksi esitettyjä väitteitä perättöminä, Yrttiaho kirjoittaa.

Yrttiaho myöntää osallistuneensa SKP:n puoluekokoukseen, mutta korostaa olleensa mukana myös vasemmistoliiton puoluekokouksessa.

- Olen toiminut eduskunnassa ja kentällä puolueen vaalilupausten ja ohjelmien mukaisesti, Yrttiaho tähdentää.

Suosittelemme