Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Näin syntyvät porsaanlihavartaat pekonikääröllä

Possu on mahtava eläin. Sika tarjoaa upeaa sisäfilettä ja erinomaista pekonia. Kun lisäät mukaan sinappia, kuivattua sipulia ja omenasiiderikastiketta saat todella maistuvan grilliherkun.

Possuvarras ja raikas salaatti.
Possuvarras ja raikas salaatti ovat upea yhdistelmä. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle
Juha Mäntykenttä
Avaa Yle-sovelluksessa

Porsaanlihavartaat

900 g porsaan sisäfileetä

suolaa, mustapippuria

½ dl dijonsinappia

1 dl kuivattua sipulia

170 g pekonia

1 dl omenasiiderikastiketta

Leikkaa kalvottomat fileet neljän senttimetrin viipaleiksi. Nuiji lihoja kevyesti ja muotoile ne pienen pihvin muotoisiksi. Mausta lihat. Sivele lihojen reunat sinapilla ja pyöräytä reunat kuivatussa sipulissa. Kiedo lihat pekoniviipaleilla ( jos pekoni ei riitä, leikkaa pekoniviipaleet pitkittäissuunnassa kahteen osaan). Työnnä lihat vartaisiin. Grillaa aluksi suoralla menetelmällä ja nosta vartaat epäsuoraan lämpöön kypsymään. Valale kypsennyksen loppuvaiheessa valelukastikkeella.

OHJE: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila

Suosittelemme