Lampaankyljykset
1 kyljysrivi / ruokailija
2 rkl dijonsinappia
½ dl oliiviöljyä
½ dl hienonnettua persiljaa
½ dl hienonnettua basilikaa
rosmariinia
suolaa, mustapippuria
Leikkaa kylkiluiden välistä lihat kyljyksiksi. Nuiji lihoja kevyesti lihanuijalla ja muotoile kyljykset käsin alkuperäiseen muotoon. Sekoita sinappi, öljy, persilja, basilika ja rosmariini keskenään.
Sivele mausteseos lihoihin. Anna maustua 1-2 tuntia jääkaapissa. Grillaa keskilämmöllä ja siirrä hetkeksi yläritilälle lämpöön kypsymään. Mausta lopuksi suolalla pippurilla.
Tarjoa grillatun halloumijuuston kanssa.
Grillattua haloumia
lLikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja grillaa siivut grillissä molemmin puolin, niin että ne saavat väriä.
Tarjoa lampaankyljykset vihreän salaatin ja paistetun halloumijuuston kanssa.
OHJE: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila