Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Lampaankyljykset ovat kesän grillihitti

Tämän kesän mahtavin herkku ovat lampaankyljykset. Yrttimausteseos antaa lampaalle hyvän maun. Kreikkalaistunnelmaisen annoksen täydentää grillattu haloumi.

Lampaan kyljykset
Lampaan kyljykset minttuhyytelön kanssa ovat käsittämättömän maistuvia. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle
Juha Mäntykenttä
Avaa Yle-sovelluksessa

Lampaankyljykset

1 kyljysrivi / ruokailija

2 rkl dijonsinappia

½ dl oliiviöljyä

½ dl hienonnettua persiljaa

½ dl hienonnettua basilikaa

rosmariinia

suolaa, mustapippuria

Leikkaa kylkiluiden välistä lihat kyljyksiksi. Nuiji lihoja kevyesti  lihanuijalla ja muotoile kyljykset käsin alkuperäiseen muotoon. Sekoita sinappi, öljy, persilja, basilika ja rosmariini keskenään.

Sivele mausteseos lihoihin. Anna maustua 1-2 tuntia jääkaapissa. Grillaa keskilämmöllä ja siirrä hetkeksi yläritilälle lämpöön kypsymään. Mausta lopuksi suolalla pippurilla.

Tarjoa grillatun halloumijuuston kanssa.

Grillattua haloumia

lLikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja grillaa siivut grillissä molemmin puolin, niin että ne saavat väriä.

Tarjoa lampaankyljykset vihreän salaatin ja paistetun halloumijuuston kanssa.

OHJE: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila

Suosittelemme