Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kreikan pääministeri ei saa hallituskumppaneiltaan tukea yleisradioehdotukselleen

Vasemmisto ehdottanee työryhmän perustamista. Sen olisi järjesteltävä yleisradioyhtiö uusiksi kolmessa kuukaudessa.

ERT:n ohjelmaa on näkynyt internetissä ja satelliitin kautta jo useita päiviä.
Varpu Kiviranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Molemmat Kreikan koalitiohallituksen vähemmistöedustajat ovat tyrmänneet pääministeri Antonis Samarasin kompromissiehdotuksen maan yleisradioyhtiö ERT:n toiminnasta. Kysymys voi johtaa hallituskriisiin.

- Kaikenlainen ERT:n uudelleen järjestely on tehtävä vasta sitten, kun yleisradioyhtiö on avoinna kuten ennenkin, kuvaili Demokraattisen vasemmistopuolueen tiedottaja Andreas Papadopoulos uutistoimisto Reutersille. Hänen mukaansa puoluejohtaja Fotis Kouvelis aikoo ehdottaa ERT:n kiireellistä uudelleen avaamista sekä työryhmän perustamista. Ryhmän tarkoitus olisi päästä kolmessa kuukaudessa sovintoon yleisradioyhtiön rakenteen uusimisesta.

Sosialistinen Pasok hylkäsi pääministerin ehdotuksen jo eilen perjantaina. Myös Pasok vaatii yleisradioyhtiön välitöntä avaamista. Hallituspuolueiden edustajien on määrä tavata maanantaina.

Samaras ehdotti eilen perjantaina, että Kreikan yleisradio aloittaisi jälleen uutislähetyksensä hyvin pienellä työntekijäjoukolla. Hallitus voi hajota, ellei asiassa päästä sopuun. Siinä tapauksessa olisi järjestettävä uudet vaalit. Tämän uumoillaan tarkoittavan lähes varmasti Kreikan pelastuspaketin hajoamista.

Maanantaina hallitus ilmoitti ERT:n sulkemisesta osana Kreikan säästöohjelmaa. Hallitus on painottanut koko ajan sulkemisen olevan väliaikainen. Tavoitteena on avata ERT entistä pienempänä ja tehokkaampana.

Suosittelemme