Hyppää sisältöön

Kalevan Rastin joukkueessa hymy herkässä - "Tämä on ollut täydellinen vuosi meille"

Jämsä-Jukolan voittaneella Kalevan Rastin joukkueella on ollut täydellinen vuosi. Joensuulaisseuran suunnistajien mukaan yhteistyö on ollut joukkueessa saumatonta.

Kalevan Rasti loppusuoralla Jämsä-Jukolassa.
Kalevan Rasti loppusuoralla Jämsä-Jukolassa. Kuva: Lehtikuva
Jonne Niemeläinen

Kalevan Rastin suunnistajat olivat yhtä hymyä Jämsä-Jukolan jälkeen. Joensuulaisseura voitti toisena vuonna peräkkäin Jukolan. Kalevan Rasti ei sortunut perinteikkäässä kilpailussa suuriin virheisiin.

Viestivoiton joukkueelle toivat Jere Pajunen, Simo-Pekka Fincke, Philippe Adamski, Hannu Airila, Jan Prochazka, Fabian Hertner ja Thierry Gueorgiou

- On hienoa voittaa, sillä viime vuonna jouduin seuraamaan kilpailua TV:stä. Tuntuu paljon paremmalta olla itse voittamassa. Voitto tuli, koska toimimme fantastisesti joukkueena. Oli helppoa hoitaa ankkuriosuus, kun joukkuetoverit olivat hoitaneet hommansa niin hyvin ennen minua, viime vuonna sairaana ollut Gueorgiou iloitsi.

Kalevan Rasti voitti tänä vuonna suunnistuksen molemmat klassikkoviestikilpailut, sillä joukkue voitti myös Tiomilanin toukokuun alussa.

- Tämä on ollut täydellinen vuosi meille, sillä voitimme myös Tiomilanin. Tämä vuosi on ollut todella hieno, yhdeksänkertainen ranskalainen maailmanmestari jatkoi.

Neljännen osuuden suunnistanut Airila alleviivasi kilpailun jälkeen, että joukkue ei sortunut virheisiin.

- Meillä oli uskomattoman hyvät ja hallitut juoksut. Itse en onnistunut tänään niin hyvin, mutta onneksi tämä oli joukkuekilpailu, Airila nauroi.

- Tämä oli pudotuspelin tyyppinen kilpailu, emmekä sortuneet tänään pahoihin virheisiin. Hyvä valmistautuminen ja loistava tiimihenki takasivat voiton. On ollut mukavaa harjoitella näiden kavereiden kanssa ja juosta kilpailuja, Airila kehui.

Suosittelemme sinulle