Hyppää sisältöön

Maailmanluokan musiikkitähdet lomailevat nyt Suomessa

Suomi kiinnostaa maailmanluokan musiikkitähtiä lomailukohteena. Keikkakiireiden lomassa rauhallinen ja turvallinen Suomi on ollut mieluisa lomapaikka esimerkiksi Madonnalle, Pinkille ja Rammsteinille. Etukäteen tähtien lomailuaikeista ei kuitenkaan hiiskuta.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Yhä useammat maailmanluokan musiikkitähdet lomailevat Suomessa. Syynä ovat muun muassa lisääntyneet konserttikiertueet sekä Suomen eksoottisuus. Suomi tarjoaa etenkin perheellisille tähdille rauhallisen ja turvallisen paikan lomailuun.

Kaksi kertaa Suomessa konsertoinut Madonna on varannut täällä käydessään aikaa myös lomailuun. Hän on viettänyt perheineen aikaa muun muassa suomalaismiljonäärin mökillä ja Linnanmäellä.

Tämän kuun alussa Helsingissä esiintyneen Kiss-yhtyeen jäsenet viettivät Suomessa useamman päivän perheineen.

- Aiomme viettää Helsingissä pari päivää. Nautimme ravintoloista, ruoasta ja kulttuurista. Tämä on mahtava kaupunki, hehkutti kitaristi Tommy Thayer Yle Uutisten haastattelussa.

Rammstein kävi saunassa ja kalassa

Aikaisemmin Suomi oli konserttikiertueiden aloitus- tai päätöspaikka. Nykyisin Suomi sijoittuu kiertueiden keskivaiheelle, jolloin kiertuekamojen siirtyessä joko itään tai länteen artisteille jää aikaa viettää vapaata Suomessa.

Konserttijärjestäjä Live Nation Finlandin pääpromoottori Scott Lavender kertoo, että yhä useampi artisti käyttää tilaisuuden hyväksi ja lomailee Suomessa.

- Saamme paljon palautetta artisteilta ja heidän edustajiltaan, että Suomi on kaunis maa ja täällä on helppo olla.

Saksalainen heviyhtye Rammstein on yksi Suomen suvesta nauttineista bändeistä.

- Rammstein lomaili täällä muutamia päiviä edellisen festarikeikkansa yhteydessä. He kävivät saunassa ja kalassa. He nauttivat kovasti ja odottavat innolla takaisin tulemista, Lavender kertoo.

Rammstein saattaa lomailla Suomessa jälleen, kun yhtye saapuu esiintymään Rock the Beach -festivaalille. Monet festarille tulevat bändit aikovat viettää vapaapäiviään Helsingissä, Live Nationista kerrotaan.

Suomessa tähdet saavat olla rauhassa

Varsinaista matkailuvalttia maailmantähdistä on Suomelle kuitenkin vaikeaa saada, sillä heidän lomasuunnitelmistaan ei etukäteen hiiskuta. Tähdet haluavat viettää lomansa rauhassa ja sosiaalisessa mediassakin hehkutukset tulevat usein jälkikäteen.

Matkailun edistämiskeskuksen tutkimus- ja kehitysjohtaja Kristiina Hietasaari ei ole yllättynyt, että Suomi kiinnostaa tähtiä lomakohteena.

- Voisi kuvitella, että monet tällaiset maailmanluokan tähdet, jotka ovat nähneet kaikki mahdolliset metropolit, etsivätkin vähän jotain erilaista lomapaikkaa. Suomihan on monelle mieluinen lomakohde, koska ihan jokainen ei ole täällä käynyt.

Suomalaiset ovat myös vieraanvaraisia ja jättävät tähdet rauhaan.

- Yksi meidän valttimme kansainvälisessä matkailussa on se, että suomalaisista ihmisistä tykätään. Me ollemme aidosti vieraanvaraisia ja varmasti osataan kohdella näitä maailmantähtiäkin inhimillisesti. Täällä saa olla rauhassa ja jos ei siitä kukaan tiedä, niin varmaan jatkossakin tänne voi tulla rauhalliselle lomalle, Kristiina Hietasaari sanoo.

- Me tietenkin toivoisimme, että he myös kertoisivat siitä julkisemmin. Ei se meitä paljon hyödytä, jos he tänne tulevat ja kukaan ei siitä tiedä mitään, Hietasaari lisää nauraen.

Suosittelemme sinulle