Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Andy McCoy uhmaa tuulta ja tuiskuja

Pelkosenniemellä syntynyt maailmankuulu muusikko Andy McCoy voi hyvällä syyllä olla tyytyväinen. Pelkosenniemen torilla neljä vuotta sitten paljastettu puusta veistetty Andyn patsas on edelleen kuin vasta tehty. Patsas vetää myös turisteja, osa matkalaisista suuntaa varta vasten kulkunsa Pelkosenniemen kautta nähdäkseen patsaan

Andy McCoyn patsas on Pelkosenniemen torin laidalla.
Andy McCoyn patsas houkuttelee turisteja Pelkosenniemelle. Torilla käy päivittäin matkalaisia, jotka haluavat kuvautta itsensä Andyn kanssa. Kuva: Yle
Vesa Vaarama
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun Andy MCCoyn patsas paljastettiin neljä vuotta sitten, osa epäili kuinka puusta tehty patsas kestää aikaa. Huoli näyttää turhalta, hongan sydänpuusta veistetty patsas on edelleen kuin uudessa maalissa.

Houkuttelee turisteja

Andyn patsas on osoittautunut oivalliseksi vetonaulaksi Pelkosenniemen kunnalle.

- Turisteja käy päivittäin ottamassa patsaasta kuvia ja kuvauttamassa itsensä patsaan kanssa, sanoo kunnanjohtaja Erkki Parkkinen.

- Andy on tuonut meille ihan selvää matkailutuloa. Ainakin osa niistä turisteista, jotka ennen menivät nelostietä pitkin pohjoiseen on nyt siirtynyt tähän vitostielle eli menevät Kemijärven kautta Sodankylään.

Andy McCoyn patsas tarkastelee kylän raittia Pelkosenniemen torilla. Torin vieressä on kunnan ainoa huoltoasema, jonka kahviossa on myynnissä muun muassa McCoy t-paitoja sekä Andy postikortteja ja pienoispatsaita.

- Kyllä sen vaikutus näkyy jonkun verran tässä meilläkin. Patsastahan käydään kuvaamassa joka päivä aamusta iltaan oli sitten kesä tai talvi. Osa käy sitten tässä meilläkin, muun muassa kyselemässä, missä Andyn entinen kotitalo on, kertoo yrittäjä Vappu Mettiäinen.

- Kyllä ihmiset osaa yhdistää Andyn Pelkosenniemeen.

Suosittelemme