Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Helsinki korjaa Roihuvuoren ala-asteen

Roihuvuoren ala-asteen kohtalosta kiisteltiin Helsingissä vuosia. Koulussa on sisäilmaongelmia ja osa lapsista on opiskellut parakeissa. Ala-asteen oppilaiden vanhemmat ja roihuvuorelaiset ovat kannattaneet koulun säilyttämistä.

Taideteos roihuvuoren koulun ruokalassa.
Roihuvuoren ala-asteen seinillä on kuvataiteilija Anitra Lucanderin teoksia. Kuva: Yle
Eero Nurmi
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkoiltana pitämässään kokouksessa peruskorjata Roihuvuoren ala-asteen. Koulun peruskorjaus ajoittuu vuosille 2014-2015.

Peruskorjaus hyväksyttiin äänin 58-26. Kolmesta suurimmasta valtuustopuolueesta peruskorjausta vastusti kokoomus. Vihreät ja SDP kannattivat peruskorjausta.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Männistö esitti asian palauttamista valmisteluun ja nykyisen koulurakennuksen purkamista. Männistön esitys hylättiin.

- Peruskorjauksen hinta on hyvin korkea, rakennus on erittäin huonokuntoinen eikä se sovi rakenteeltaan kouluksi, Männistö perusteli.

Esimerkiksi Paavo Arhinmäki (vas.) oli koulun korjaamisen kannalla.

- Koulu on hyvällä paikalla, se on pidetty oppilaiden ja vanhempien keskuudessa ja edustaa omaa aikakauttansa. Roihuvuorelaiset saavat nyt rauhan ja voimme suunnata eteenpäin, Arhinmäki muotoili.

Roihuvuoren koulun kohtalosta on kiistelty Helsingissä vuosia. Koulussa on sisäilmaongelmia ja osa lapsista on opiskellut parakeissa.  Ala-asteen oppilaiden vanhemmat ja roihuvuorelaiset ovat kannattaneet koulun säilyttämistä.

Opetusvirasto on halunnut lakkauttaa koulun ja siirtää oppilaat Marjaniemeen. Kaupunginmuseo on vastustanut rakennuksen purkamista, koska se pitää sitä arkkitehtonisesti arvokkaana.

Koulurakennuksen on suunnitellut arkkitehti Aarno Ruusuvuori vuonna 1967.

Suosittelemme