Hyppää sisältöön

Neljännesmiljoona brasilialaista kaduilla hallituksen vastaisissa marsseissa

Presidentti Dilma Rousseff ei onnistunut saamaan mielenosoittajia puolelleen televisiopuheessaan, vaan satoja tuhansia ihmisiä marssi poliittista korruptiota vastaan eri puolilla Brasiliaa.

Mielenosoittajia Rio de Janeirossa Kuva: Marcelo Sayão / EPA

Yli 250 000 mielenosoittajaa on osallistunut hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin eri puolilla Brasiliaa lauantaina. Valtaosa mielenosoituksista sujui rauhallisesti, mutta paikoin mellakkapoliisi otti yhteen mielenosoittajien kanssa.

Brasilialaiset ovat kyllästyneet poliittiseen korruptioon. Mielenosoittajat sanovat pysyvänsä kadulla siiihen saakka, kunnes hallitus tekee konkreettisia uudistuksia poliittiseen järjestelmään. Erityisesti brasilialaisia suututtaa laki, jolla osavaltioiden syyttäjien valtaa rajoitetaan. Monet pelkäävät, että se vaikeuttaa korruptoituneiden poliitikkojen saamista telkien taakse.

Mielenosoitukset jatkuivat huolimatta Brasilian presidentin Dilma Rousseffin televisiopuheesta, jossa hän lupasi uudistuksia. Rousseff lupasi kitkeä korruption hallituksestaan. Mielenosoittajia presidentin puheet eivät kuitenkaan vakuuttaneet:

- Hän puhui ja puhui eikä sanonut mitään. Kukaan ei voi enää sietää tämän maan korruptiota, sanoi Sao Paulossa mielenosoitukseen osallistunut lääketieteen opiskelija Mayara Fernandes.

Belo Horizontessa poliisi käytti kyynelkaasua ja kumiluoteja hajottaakseen mielenosoittajajoukon. Myös Salvadorissa mielenosoitukset kääntyivät paikoin väkivaltaisiksi.

Suosittelemme sinulle