Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Westerlund: "Kiprusoffin ura todennäköisesti ohi"

Miikka Kiprusoffia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista suomalaismaalivahdeista.

Erkka Westerlund.
Kuva: Yle / Samu Lehtonen
Jaakko Perttilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekkomaalivahti Miikka Kiprusoff lopettaa peliuransa. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund paljasti Kiprusoffin lopettamispäätöksen medialle pidetyssä Leijonien olympiainfotilaisuudessa.

- Juttelin Kipperin kanssa aiemmin keväällä. Hän kertoi suunnitelmistaan ja sanoi olevansa lopettamassa uraa. Sanoin Kipperille, etten halua ruveta hänen tiedottajakseen. Hän sanoi, että jos ei Calgary ole tähän mennessä tiedottanut asiasta, niin päätöksen voi kertoa.

Kiprusoff edusti Suomea vuoden 2010 Vancouverin olympialaisissa, joissa tuloksena oli pronssimitali. Yhdeksän kautta Calgary Flamesia NHL:ssä edustanut Kiprusoff oli mukana myös vuoden 2004 maailmancupissa ja MM-kisoissa vuosina 1999 ja 2001.

Yhtenä kaikkien aikojen parhaana suomalaisena maalivahtina pidetty Kiprusoff valittiin NHL:n kauden parhaaksi veräjänvartijaksi vuonna 2006. Samalla kaudella hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli myös sarjan paras.

Stanley Cup -voitto jäi Kiprusoffilla yhden ottelun päähän kaudella 2003-04, jolloin Tampa Bay Lightning oli finaalisarjassa parempi voitoin 4-3.

Suosittelemme sinulle