Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Auta kirkkohallitusta - miten sinä uudistaisit virsikirjaa?

Virsikirjoihin valmistellaan lisävihkoja, joita päästään laulamaan arviolta vuonna 2016. Virsien valmistelijat haluavat mukaan uusia aiheita etenkin monikulttuurisuudesta. Miten sinä uudistaisit virsikirjaa?

Virsikirjan aukeama.
Kuva: Veli-Pekka Hämäläinen / Yle
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Maailma muuttuu, ja perinteisten arvojen kirkko haluaa muuttua mukana. Kirkossa soivat sävelet ovat jääneet ajan kulusta jälkeen, sillä virsikirjan edellinen päivitys on vuodelta 1986.

- Kirkolliskokouksesta tuli aloite, että voisimme lähteä hakemaan uusia teemoja vanhojen virsien rinnalle. Yksi tärkeä uusi teema on monikulttuurisuus, Maskun kanttori Jenni Urponen sanoi Ylen aamu-tv:ssä torstaina.

Urponen valmistelee uusia virsiä yhdessä muusikko Pekka Nymanin kanssa. Myös Nyman pyrkii hakemaan kansainvälisiä säveliä uusiin virsiin.

- Virsikirja on melodisesti hyvinkin rikas, mutta mielestäni se kaipaa lisää säveliä, jotka tunnetaan eri puolella maailmaa.

Varsinaisesta virsikirjan uudistamisesta ei ole kysymys, vaan valmisteilla on lisäosa, joka ilmestyy vihkosena virren 632 väliin. Mitään valintoja uusista virsistä ei ole vielä tehty.

Suosittelemme sinulle