Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Helsingin Sanomat kokeilee venäjää netissä

Kokeilun päämäärät ovat sekä journalistiset että liiketoiminnalliset. Toistaiseksi jutut ovat olleet käännöksiä suomenkielisistä jutuista.

Heidi Zidan
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Sanomat kokeilee venäjänkielisten artikkelien julkaisua netissä. Ensimmäinen artikkeli ilmestyi kesäkuun alussa.

Helsingin Sanomien datajournalismin tuottajan Esa Mäkisen mukaan tavoitteena on kokeilla, löytyykö jutuille venäjänkielisiä lukijoita. Kokeilusta kiinnostuneet voivat jättää sähköpostiosoitteensa saadakseen jatkossa automaattisesti luettavakseen venäjänkieliset jutut. Mäkisen mukaan sähköpostiosoitteita on toistaiseksi tullut jonkin verran.

Mäkinen kertoo, että kokeilun päämäärät ovat sekä journalistiset että liiketoiminnalliset. Journalistisia päämääriä palveli ensimmäisen jutun aihe – kroaattikenraali Ante Gotovina.

– Serbia ja Kroatia varmasti kiinnostavat venäjänkielisiä lukijoita. Tarkoitus on tarjota uusi mielenkiintoinen näkökulma, sanoo Mäkinen.

Tänään julkaistut jutut kiinnostanevat ainakin venäläisiä turisteja. Hs.fi:stä voi lukea venäjäksi mm. jutun Lappeenrannan ja Pietarin Prismojen hintavertailusta.

Toistaiseksi julkaistut jutut ovat olleet käännöksiä Helsingin Sanomien suomenkielisistä jutuista. Esa Mäkisen mukaan nettilehteen ei ainakaan vielä ole suunniteltu omia nimenomaan venäjänkieliselle yleisölle suunnattuja juttuja.

Helsingin Sanomilla oli aikaisemmin englanninkielistä uutistarjontaa, joka lopetettiin viime syksynä.

Yle aloitti venäjänkieliset radioohjelmat vuonna 1990. Nykyään Yle tarjoaa venäjänkielisiä uutisia radion lisäksi televisiossa ja netissä.

Suosittelemme