Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

USA:n lennokki-isku Pakistaniin tappoi useita ihmisiä

Isku Afganistanin puolelta Pakistaniin oli vuoden tuhoisin. Pakistanin uusi pääministeri on vaatinut Yhdysvaltoja lopettamaan Pakistanin kansallisen koskemattomuuden loukkaamisen.

Anniina Wallius
Avaa Yle-sovelluksessa

Pakistanissa Afganistanin rajan lähellä ainakin 16 ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut Yhdysvaltain miehittämättömän lennokin iskussa, kertovat Pakistanin viranomaiset. Lennokista ammutut neljäi ohjusta tuhosivat talon Miranshahin kaupungin keskustassa Pohjois-Waziristanin alueella varhain keskiviikkona.

Afganistanin puolelta tehdyn iskun kohteena uskotaan olleen afganistanilainen militanttiryhmä Haqqani. Se on luvannut uskollisuutta Taliban-järjestölle mutta toimii varsin itsenäisesti. Yhdysvallat pitää sitä yhtenä Afganistanin vaarallisimmista aseryhmistä.

Yhdysvaltain poikkeuksellisen tuhoisa lennokki-isku oli toinen sitten toukokuun vaalien, joissa Nawaz Sharif voitti pääministerin paikan. Sharif on vaatinut Yhdysvaltoja lopettamaan välittömästi iskut, jotka loukkaavat Pakistanin kansallista koskemattomuutta.

Valtaosa muistakin pakistanilaisista on jyrkästi niitä vastaan, mutta Yhdysvaltain mielestä ne ovat välttämättömiä Pakistan puolella piilevien afganistanilaiskapinallisten tuhoamiseksi.

Suosittelemme sinulle