Hyppää sisältöön

Eurooppalainen ruokatori valtaa taas Kokkolan keskustan

Tänä vuonna Kokkolan Eurooppalaiselta ruokatorilta voi ostaa valmiita ruoka-annoksia kotiinviemisten ja napostelupalojen lisäksi. Tarjottaviaan ovat eurooppalaisten myyjien lisäksi myymässä myös paikalliset tuottajat. Tapahtuma on näillä korjausliikkeillä vastannut saatuun palautteeseen.

Kokkolalaiset eurooppalaisilla ruokatorilla.
Kuva: Petri Puskala / Yle
Heini Holopainen,
Petri Kuikka

Eurooppalainen ruokatori sai Kokkolassa viime vuonna järjestäjien mukaan paljon hyvää palautetta. Kriittisissä palautteissa kaivattiin kunnollisia ruoka-annoksia sekä paikallista myytävää. Tapahtumajärjestäjä Kira Kallio toteaa, että näitä puutoksia on korjattu.

- Viime vuonna paikalliset pientuottajat eivät osanneet lähteä mukaan. Pienelle yrittäjälle kahdeksan päivän satsaus on resurssikysymys, perustelee Kallio.

Paikalliset ravintolat ovat myös mukana siten, että niiden ruokalistoilla on viikon aikana teeman mukaista tarjottavaa.

Ravintoloitsija Annukka Miettinen Vanhankaupungin ravintolasta kertoo, että ravintolat ovat jakaneet maat keskenään sulassa sovussa. Hänen ravintolansa tarjoaa ruokatoriviikolla ranskalaista ruokaa.

Itse tapahtuma-alue on sama kuin viime vuonna eli ulottuu Rantakadulta aina Tehtaankadulle. Paikallisia myyjiä on tällä kertaa myös mäessä Tehtaankadulla, Chydenian edessä.

Ruokatorin aukioloaikana eli kello 11-21-välisenä aikana liikennöinti Rantakadulla ja Tehtaankadulla Ristirannakadulta ja Pitkänsillankadulta alkaen on pysäyksissä. Ainoastaan tonteille ajo on sallittu rajoitetusti.

Suosittelemme sinulle