Hyppää sisältöön

Päivi Räsänen vertaa aborttia eläinten teurastukseen

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) hyökkää voimakkaasti Suomen aborttilainsäädäntöä vastaan. Räsänen sanoi Kansanlähetyspäivillä pitämässään puheessa, että eläimiä suojellaan paremmin kuin ihmisen sikiötä.

Päivi Räsänen
Päivi Räsänen Kuva: Yle
Jyri Rantala

- Eläinsuojelulaki antaa paremman suojan lopetettavalle eläimelle kuin aborttilaki syntymättömälle lapselle. Eläimelle ei saa teurastettaessa tuottaa kipua, mutta abortin kivuliaisuudesta ei saa edes keskustella, Räsänen oudoksui Kankaanpäässä pitämässään puheessa. (siirryt toiseen palveluun)

Räsänen luonnehti aborttia "vaietuksi tabuksi ja Pandoran lippaaksi, jonka avaamisen seurauksia pelätään." Hänen mukaansa ei ole olemassa mitään aikarajaa, jota ennen raskauden keskeytys olisi hyväksyttävää.

- Abortti-ikäinen lapsi ei ole tunnoton kudoskappale, vaan yksilö, joka kykenee tuntemaan kipua.

Räsänen muistuttaa myös, että Suomi ja Ruotsi ovat ainoita Euroopan maita, joissa terveydenhuollon henkilöstöllä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta kieltäytyä vakaumuksen perusteella suorittamasta abortteja.

Raamattu ennen lakia

Poliisiministeri antaa puheessaan myös ymmärtää, että Raamattu ajaisi vaikeissa ristiriitatilanteissa lakikirjan edelle.

- Joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai joskus jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Räsänen pohdiskeli.

Toimintaohjeen lain ja Raamatun ristiriitaan kirkollisista asioistakin vastaava ministeri löysi Apostolien teoista: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä."

Räsäsen puheesta Kansanlähetyspäivillä uutisoi ensimmäisenä Kankaanpään seutu -lehti.

Räsänen puolustaa puhettaan

Sisäministeri puolustaa kohua herättänyttä puhettaan Kotimaa24-nettilehdessä (siirryt toiseen palveluun). Puheesta on keskusteltu vilkkaasti muun muassa sosiaalisessa mediassa.

- Suomen lakia on noudatettava. Suomalainen samoin kuin muu länsimainen lainsäädäntö on rakentunut pitkälti kristillisen arvomaailman pohjalle, jossa ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa kunnioitetaan, Räsänen muistuttaa.

Hän sanoo, ettei laki tällä hetkellä pakota ketään toimimaan rangaistuksen uhalla vastoin omaatuntoaan.

- Abortinkin suorittamisen ja siten pienen kehittyvän ihmisen elämän lopettamisen voi väistää eroamalla virastaan, sisäministeri toteaa.

Suosittelemme sinulle