Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Tapahtumat sulkevat teitä ja rajoittavat liikennettä Hyvinkäällä

Lukuisat tapahtumat sulkevat teitä ja aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä liikenteelle Hyvinkäällä loppuviikon aikana. Suurimmat vaikutukset näkyvät keskusta-alueella, mutta myös keskustan ulkopuolella.

Hyvinkään asuntomessualuetta.
Hyvinkään asuntomessualuetta viimeistellään avajaisia varten 2013. Kuva: Yle
Matti Konttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hyvinkään tapahtumiin odotetaan järjestäjien arvioiden mukaan noin 40 000 kävijää. Kaupunki kehottaakin ihmisiä tulemaan tapahtumiin omin jaloin, polkupyörällä tai bussilla. Asuntomessulaisille on tarjolla ilmainen messubussi.

Pahimmat liikenteelliset pullonkaulat sijaitsevat asuntomessualueen tuntumassa. Asuntomessujen pysäköintialue sijaitsee Hangonsillan alueella Hangon radan ja Läntisen yhdystien välissä. Alueelle on kulku Läntiseltä yhdystieltä, minkä vuoksi liikenne saattaa ajoittain jonoutua.

- Tie voi olla tiettyinä aikoina melko täynnä. Toivottavasti asioista otetaan etukäteen selvää ja ihmiset katsovat, että missä pysäköintiä ja muita tapahtumia on. Eli ei mentäisi ensin autolla etsimään ja sitten ihmetellään ja pyöritään keskustassa, sanoo Hyvinkään liikennesuunnittelupäällikkö Tapio Kinnunen.

Hyvinkään kauppatori on Torin Rytmit-musiikkifestivaalin vuoksi poissa käytöstä kokonaisuudessaan sunnuntaihin saakka. Alue suljettiin jo maanantaina.

Kauppatorin pysäköintikansi torin vieressä on suljettu liikenteeltä tiistaista sunnuntaihin, koska toritoiminta siirtyy pysäköintikannelle. Hyvinkääsalin ja Kauppatorin välinen alue on suljettu sunnuntaihin saakka joka päivä.

Pysäköintialueen ulosajo on Kalevankadulla Koneenkadun ja Verkatehtaankadun välissä, johon rakennetaan väliaikainen kiertoliittymä. Kalevankadulta vähennetään yksi kaista molemmista suunnista kiertoliittymää lähestyttäessä liikenteen rauhoittamiseksi.

Myös Kalevankadulla liikenne voi jonoutua. Pysäköintialueella ja sen ulostulossa on liikenteenohjaajia.

Pysäköinti on kielletty messuportilla sekä lähialueilla kuten Metsämutilassa, Hakakalliossa ja Kaltevantiellä Asuntomessujen ajan.

Urheilupuiston alueella on paljon liikennettä Itä-Länsi-otteluiden vuoksi perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Sähkökadulla on tilapäinen vinopysäköinti molemmilla puolilla katua välillä Vilhelmiinankatu-Runeberginkatu. Alueella on liikenteenohjaajia.

Lisäksi Motocrossin MM-kisat aiheuttaa lisäliikennettä Pohjoisella kehätiellä sekä Hikiäntiellä.

Lisätietoa bussiaikatauluista ja tapahtumien vaikutuksista liikenteeseen

Suosittelemme