Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Sähkömuuntamosta kuoriutui koti - katso kuvat

Energiayhtiön sähkömuuntamosta on tullut valoisa koti Joensuussa. Kolmikerroksisen loft-asunnon kruunaavat pienet yksityiskohdat.

Kollaasi muuntamorakennuksesta.
Kuva: Janne Ahjopalo / Yle
Janne Ahjopalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Fortumin vanha sähkömuuntamorakennus on muuttunut näyttäväksi kolmikerroksiseksi kodiksi Joensuussa. Loft-asuntoon kuuluvasti tiloissa on kunnioitettu teollisuusrakennusta, eli nähtävillä on betonia, terästä ja avaruutta.- Halusimme pitää koko tilan avonaisena, eli tämä on tavallaan liki 200-neliöinen yksiö. Avaruus olisi kadonnut, jos olisimme tehneet pikkukoppeja.

Pelkästään kolme vuotta meni jo neuvotellessa Fortumin kanssa.

Maija Korkeela ja Samuli Sallinen

- Emme myöskään tarvinneet yltiötoimivuutta tiloilta, kuten kuraeteistä, kertovat Maija Korkeela ja Samuli Sallinen keittiön pitkän pöydän ääressä.

Hyvät hermot tarpeen

Arkkitehteina työskentelevät Maija ja Samuli osasivat varautua pitkään prosessiin, kun teollisuustilasta kaavoitetaan koti.

- Pelkästään kolme vuotta meni jo neuvotellessa Fortumin kanssa. Lupaprosessikin käytiin kaupungin kanssa pari kertaa läpi. Kuvittelimme aluksi, että kaikki sujuisi helpommin.

Julkisivultaan suojellun rakennuksen on alun perin suunnitellut vuonna 1952 Matti Välikangas, joka on tunnettu muun muassa Helsingin Käpylän puutaloalueesta.

Suosittelemme