Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Yliopistojen opiskelijavalinnat julki

Yliopistojen opiskelijavalinnat on julkistettu. Kevään yhteishaussa oli tarjolla reilut 17 000 opiskelupaikkaa, joita tavoitteli yli nelinkertainen määrä hakijoita.

Ilkka Kilpeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yliopistot valitsivat opiskelijansa pääasiassa valintakokeiden ja ylioppilastutkintojen perusteella. Hakijoista 89 prosenttia oli ylioppilaita, ja heistä noin 30 prosenttia oli kevään uusia ylioppilaita. Määrä on pysynyt suunnilleen samana viime vuosina. Hakijoista 59 prosenttia ja hyväksytyistä hieman yli puolet on naisia.

Eniten naisia hyväksyttiin eläinlääketieteelliselle ja terveystieteelliselle alalle, missä naisten osuus oli lähes 90 prosenttia. Miehet taas ovat enemmistönä sotilasalalla, missä heidän osuutensa on 98 prosenttia kaikista opiskelijoista. Myös teknillistieteellinen ala vetää edelleen hyvin miehiä, joita on noin 76 prosenttia opiskelemaan hyväksytyistä.

Hyväksyttyjen osuus kaikista hakijoista oli 23 prosenttia. Luku on hieman pienempi kuin vuosi sitten. Helpointa sisäänpääsy oli luonnontieteelliselle koulutusalalle, jonne pääsi 38 prosenttia hakeneista. Teknillistieteellisen alan opintoihin pääsi 34 prosenttia hakeneista. Hankalinta oli edelleen pääsy teatteri- ja tanssialalle sekä kuvataidelalle, joihin valittiin alle kolme prosenttia hakijoista.

Opetushallitus muistuttaa, että korkeakoulupaikka pitää ottaa vastaan viimeistään tiistaina 30.7. kello 16.15.

Suosittelemme