Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Jalasjärven kunnanjohtaja Esko Juntusta epäillään rikoksista edellisessä virassaan

Juntusta epäillään muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä ja törkeästä avustuspetoksesta, kun hän toimi Maaningan kunnanjohtajana. Juttu liittyy aikuiskoulutuskeskus Adultan rikostutkintaan ja on siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan.

Esko Juntunen.
Jalasjärven kunnanjohtaja Esko Juntunen Kuva: Yle
Minna Salomäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalasjärven eläkepäätöstä odottavaa kunnanjohtajaa Esko Juntusta epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä avustuspetoksesta. Juntunen toimi epäiltyjen rikosten aikana Maaningan kunnanjohtajana, ja ne liittyvät aikuiskoulutuskeskus Adultan rikosvyyhtiin. Adultan rikostutkinta on ollut poliisilla valmiina jo hyvän aikaa, mutta Juntusen tapaus on tutkittu erikseen.

Poliisi epäilee, että Juntunen on käyttänyt virka-asemaansa väärin ja saanut taloudellista hyötyä hankkiessaan oppilaita oman yrityksensä kautta oppisopimuskoulutukseen. KRP:n rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmin mukaan Juntusta koskeva tutkinta on nyt menossa syyttäjälle syyteharkintaan. Turvaamistoimena Juntusen omaisuutta on määrätty hukkaamiskieltoon ja vakuustakavarikkoon.

Juntusta tullaan kuulustelemaan myös aikuiskoulutuskeskus JAKKia koskevassa rikostutkinnassa, mutta Topi-Hulmin mukaan tapaukset käsitellään täysin erikseen. Topi-Hulmi on toiminut tutkinnanjohtajana sekä Adultan että JAKKin tapauksissa. Jalasjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anna-Maija Koskelan mukaan Juntusen rikosepäilyt tulivat täytenä yllätyksenä kunnan luottamus- ja virkamiehille.

Juntunen on ollut pitkään virkavapaalla toimestaan Jalasjärven kunnanjohtajana ja odottaa eläkepäätöstä tulevan syksyn aikana.

Yle Pohjanmaa ei ole toistaiseksi tavoittanut Esko Juntusta kommentoimaan epäilyjä.

Suosittelemme sinulle