Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Telttahotelli on retkeilyä ilman hyttysiä

Orimattilan Kehräämöllä on hotelli, jossa nukutaan teltassa. Telttahotellin ideana oli rakentaa vanhaan tehdassaliin majoitustilat pienellä rahalla.

Telttahotelli
Kuva: Niko Rönkkö / Yle
Raisa Autio,
Meeri Niinistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Hotelli Teltta koostuu 11 vanhaan tehdassaliin pystytetystä teltasta, jotka muodostavat pienen telttakylän. Teltat eivät ole tavallisia retkitelttoja, vaan hotellia varten suunniteltuja, ilmastoituja ja eristettyjä pienen mökin näköisiä luomuksia.

Telttakylässä yöpynyt kuuden naisen pyöräilijäjoukko kehuu telttahotellia sopivaksi sekoitukseksi retkeilytunnelmaa ja mukavuuksia.

- Ei tämä ole perinteinen telttamatkailu ollenkaan. Nukuimme hyvin mukavissa sängyissä ja ihanissa vuodevaatteissa, kertoo Marja Hyvönen.

Hyvönen ja tämän työtoverit tekevät joka vuosi muutaman päivän mittaisen pyöräretken. Tänä vuonna Kouvolan seudulla asuvat naiset suuntasivat Heinolaan ja Orimattilaan. Orimattilaan iloisen seurueen toi juuri erikoinen hotelli.

- Haluamme matkan varrella yöpyä persoonallisissa paikoissa, joissa ei ole tavallista hotelitunnelmaa vaan ihanaa, omanlaista tunnelmaa, kertoo Hyvönen.

Kehräämöllä puhalletaan yhteen hiileen

Asiakkaita pikku hotelliin tuovat esimerkiksi Kehräämöllä pidettävät yrityskokoukset, kertooyrittäjä Pirjo Pylväläinen. Kehräämöllä toimivat yritykset tekevät tiivistä yhteistyötä. Hotelli perustettiinkin alun perin palvelemaan alakerran hyvinvointikeskuksen asiakkaita.

Haluamme matkan varrella yöpyä persoonallisissa paikoissa, joissa ei ole tavallista hotelitunnelmaa

Marja Hyvönen

Alun perin Kehräämölle kaavailtiin isompaa hotellia, mutta ajatus kaatui rahoitusongelmiin. Telttahotelli syntyi, kun päätettiin tehdä koko hotelli yhden hotellihuoneen hinnalla. Yksi telttahotellin ideoista on myös ekologisuus. Rakentamisessa on käytetty paljon kierrätysmateriaalia.

Orimattilan keskustan alueella ei ole muita majoitusliikkeitä. Hotelli Teltta on majoittanut myös esimerkiksi lähialueilden rakennustyömaiden työntekijöitä.

- Puolitoista vuotta on mennyt ja voisin sanoa, että ei ole ollut yhtään yötä, jolloin ei olisi ketään ollut, sanoo Pirjo Pylväläinen.

Pylväläisen mukaan pyörämatkailijoiden määrä hotellissa on lisääntynyt, sillä hotelli mainitaan pyöräilijöille tarkoitetulla kartalla.

Suosittelemme