Hyppää sisältöön

Kirjurin konsertit alkoivat - Pori Jazz tavoittelee 48 000 kuulijaa

Steve Winwoodin tähdittämään Kirjurinluodon areenakonserttien avaukseen myytiin 7 000 lippua. Festivaali on budjetoitu 48 000 myydyn lipun varaan.

Kuva: Tapio Pukkila / Yle

Pori Jazzin isojen konserttien avaukseen Kirjurinluotoon myytiin eilen 7 000 lippua.  Konsertin ykkösnimi oli Steve Winwood.

Kirjurin konserteista näyttää huominen lauantai vetävän tällä hetkellä eniten väkeä.  Areenalla esiintyvät mm. soul-funkin pioneeriyhtye Earth, Wind & Fire ja Eric Burdon & The Animals. 

Festivaalin kotimainen ykkösnimi on Vesa-Matti Loiri,  joka nousee ensimmäisenä suomalaisena pääesiintyjänä Kirjurinluodon lavalle  All Stars-kokoonpanonsa kanssa sunnuntaina..

J. Karjalaisen konsertti Otava Factoryssa myytiin eilen loppuun. Konsertissa oli noin 800 kuulijaa. Tiedottaja Mikko Peltola kertoo,  että eilisen kokemusten perusteella alueelle voidaan ottaa jatkossa jonkin verran enemmänkin väkeä.

Tämän vuoden Pori Jazz on budjetoitu 48 000 myydyn lipun varaan. Festivaalin budjetti on noin 4,5 miljoonaa euroa. Lipputulojen osuus budjetista on noin 60 prosenttia.

Opetusministeriön ja Porin kaupungin tuki festivaalille on yhteensä noin kahdeksan prosenttia kokonaisbudjetista. Budjetin loppuosa katetaan yritysyhteistyöllä ja myyntipaikkojen tuloilla.

Pori Jazz päättyy sunnuntaina.  Festivaali järjestetään jo 48. kerran. 

Suosittelemme sinulle