Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Möttölän piste-ennätys unholaan - Pyrinnön kasvatti upotti 60 pistettä!

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen Topias Palmi onnistui B-divisioonan EM-kisaparketeilla kaaren takaa peräti 12 kertaa ja paranteli Suomen maaotteluhistorian kaikkien aikojen piste-ennätystä 17 pisteellä.

Topias Palmi (keskellä)
Topias Palmi (keskellä) Arkistokuvaa. Kuva: Basket.fi
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Uskomattomat 60 pistettä sivaltanut Palmi johti joukkueensa 114–54-voittoon Luxemburgista.

190-senttinen, elokuussa 19 vuotta täyttävä Palmi äityi lauantaina käsittämättömään heittovireeseen.

Tampereen Pyrinnön kasvatti astui ensi kerran parketille, kun Suomen ja Luxemburgin välinen maaottelu oli ehtinyt edetä neljännelle minuutilleen ja Luxemburg johti lukemissa 5-6. Jo hetkeä myöhemmin Palmi näytti, mitä tuleman piti, kun hän säkitti kahdella perättäisellä kolmosellaan Suomen johtoon 13-9-johtoon.

Palmi oli kerännyt jo taukoon mennessä 22 pistettä, mutta tahti kiihtyi entisestään, kun kolmannen jakson jälkeen hänen kokonaispistesaldonsa oli noussut 41:een. Neljännellä jaksolla Palmi ehti pelata vajaat neljä minuuttia pisteittä, mutta viimeisen kuuden peliminuutin aikana Pyrintö-kasvatin ranteesta syntyi 19 pistettä.

Topias Palmi jätti 60 pisteellään Antti Kanervon ja Hanno Möttölän nimissä olleen entisen yhden maaottelun ennätyksen - 43 pistettä - komeasti varjoonsa. Lisäksi Palmi kohenteli Petri Virtasen nimissä ollutta yhdessä maaottelussa onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätystä peräti neljällä, kun hänen 22 kolmosyrityksestään onnistui 12.

Ja kun lisäksi Joonas Lehtoranta (20/1/6 syöttöä) ja Julius Rajala (12/12/2 blokkia) osallistuivat muiden pelaajien ohessa talkoisiin kiitettävästi, Suomi tyylitteli lopulta Luxemburgista 60 pisteen voiton.

- Olen todella onnellinen jätkien puolesta. Olimme valmiit pelaamaan ja alusta asti oli selvää, että ajattelimme niin kuin piti.

- Erityisen onnellinen olen Topiaksen puolesta, joka oli uskomaton. Oli etuoikeus saada olla osa suomalaista koripallohistoriaa tänään ja erityisen tyytyväisenä seurasin, kuinka hänen joukkuetoverinsa kannustivat häntä, 20-vuotiaiden miesten päävalmentaja Pekka Salminen hymyili.

20-vuotiaiden miesten maajoukkue päättää kisansa sunnuntaina Kypros-otteluun.

Suosittelemme sinulle