Hyppää sisältöön

Juha Kärkkäinen: Magneettimedia ei ole juutalaisvastainen

Tavaratalon ilmaisjakelulehteä vastaan on jälleen jätetty rikosilmoitus juutalaisvastaisesta kirjoittelusta. Lehden päätoimittaja kiistää juutalaisvastaisuuden harvinaisessa ulostulossaan. Kärkkäisen mukaan lehti haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua.

Kuva: Kreeta-Maria Kivioja / Yle

Magneettimedia-lehteä vastaan on nostettu jälleen uusi rikosilmoitus juutalaisvastaisesta kirjoittelusta. Tuorein rikosilmoitus koskee viime viikolla julkaistua artikkelia, asiasta kertoi ensimmäisenä HSS-Media. Amerikkalaisen kristillis-konservatiivisen pastorin Ted Piken kirjoituksessa muun muassa yhdistetään juutalaisten kirjoituskokoelma Talmud pedofiliaan.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä syyttää Magneettimediaa kustantavaa tavaratalo J Kärkkäistä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan jo lehden aikaisempien kirjoitusten perusteella. Syyttäjän mukaan kolmessa Magneettimedia-lehdessä ja magneettimedia.com-sivustolla julkaistussa kirjoituksessa solvataan ja panetellaan juutalaisia. Juttu käsitellään syksyn aikana Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa.

Lehti on jatkanut kirjoittelua poliisitutkinnasta huolimatta.  Ylivieskalaisen tavarataloketju J Kärkkäisen toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto ei halunnut kommentoida Ylelle tuoreinta rikosilmoitusta ja kehotti kääntymään yhtiön omistajan ja Magneettimedian päätoimittajan Juha Kärkkäisen puoleen.

Juha Kärkkäinen: Haluan herättää yhteiskunnallista keskustelua

Magneettimedian päätoimittaja Juha Kärkkäinen kieltäytyy aluksi kommentoimasta millään tavalla asiaa. Hetken kuluttua hän soittaa takaisin.

– Haluaisin, että lopettaisitte uutisoinnissanne puhumisen juutalaisvastaisuudesta. Magneettimedia ei ole juutalaisvastainen, korostaa Juha Kärkkäinen.

Meillä ei ole mitään juutalaisuutta vastaan. Juutalaisessa eliitissä sen sijaan on rikollisia piirteitä.

Kärkkäinen vetoaa siihen, että asiaa ole vielä tutkittu eli käsitelty käräjäoikeudessa.

– Kirjoitusten tarkoituksena on herättää yhteiskunnallista keskustelua. Meillä (lehdellä) ei ole mitään juutalaisuutta vastaan. Juutalaisessa eliitissä sen sijaan on rikollisia piirteitä. Nykyään tuntuu, että kaikki Israelia kritisoivat puheenvuorot tulkitaan juutalaisvastaisuudeksi.

Artikkelia muutettu 30.7.2013 klo 14.35 Asiasta kertoi ensimmäisenä HSS-media.

Suosittelemme sinulle