Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Poliisipäällikkö: Jazzien piknikistä ei ole koskaan ollut häiriötä

Pori Jazzin piknik-käytäntö uhkaa loppua, mikäli poliisi kieltää omien alkoholijuomien tuomisen ulkoilmakonsertteihin. Satakunnan poliisilaitoksen päällikkö Timo Vuolan mukaan Jazzeilla yleisön eväät eivät ole aiheuttaneet ongelmia.

Pori Jazzin yleisöä.
Pori Jazzin yleisöä Kirjurinluoto Areenalla heinäkuussa 2011. Kuva: Katja Halinen / Yle
Pertti Pitkonen,
Kati Rantala
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensi kesästä lähtien myöskään Pori Jazzeilla ei välttämättä nautita omia alkoholipitoisia eväitä, mikäli poliisin aikeet tiukentaa linjaansa toteutuu. Satakunnan poliisilaitoksen päällikön mukaan Porissa on aina osattu juhlia hyvin rauhallisesti.

- Haitat ovat olleet äärimmäisen pieniä ja sen vuoksi tämä piknik-järjestely onkin ollut sallittua jo vuosikymmeniä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana alueelta alkoholin vuoksi poistetut henkilöt voi laskea kahden käden sormilla. Ihmiset ovat käyttäytyneet erittäin hyvin, Vuola kehuu.

- Ongelmat ja järjestyshäiriöt, joita jazzien aikaan on ollut, ovat tapahtuneet jazzkadulla ja kaupungin keskustassa, mutta konserteissa ongelmia ei ole ollut.

Valviran aloite iskee muihinkin tapahtumiin

Omien alkoholijuomien salliminen tapahtumassa on tähän asti ollut paikallisten poliisilaitosten päätettävissä. Nyt käsky käy kuitenkin ylempää.

- Heinäkuussa on kaikille poliisilaitoksille tullut poliisihallituksen kirje, jossa aika selkeästi kielletään tämä omien alkoholijuomien tuominen, mikä on eri puolilla suomessa ollut käytäntö, kertoo Satakunnan poliisilaitoksen päällikkö Timo Vuola.

Kyseessä ei siis ole yksittäinen kielto jazzeja kohtaan vaan määräys koskee kaikkia tapahtumia.

- Sosiaali- ja terveyalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on puuttunut tähän nyt. Näitä on muitakin. Ainakin Järvenpään Puisto Blues on ollut sellainen jossa nämä niin sanotut piknik-eväät on sallittuja ainakin tähän asti, Vuola sanoo.

Vuolan mukaan Kirjurinluodon Arenalla voisi jatkossa nauttia alkoholia anniskelualueilla samoin kuin ennenkin.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Suosittelemme