Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Partanen käveli Konosen opein Moskovaan

Moskovan MM-kisojen 50 km:n kävelyyn keskittyvää Aku Partasta valmentaa Valentin Kononen - vuoden 1995 maailmanmestari,

Aku Partanen kuvassa
Aku Partanen keskittyy Moskovan 50 km:n kävelyyn. Kuva: Lehtikuva
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Kävelijä Aku Partasen matka Moskovan MM-kisoihin varmistui vasta kesä-heinäkuun vaihteessa. Partanen, 21, käveli Dublinissa 50 km:n taiston aikaan 3.58.50 ja rikkoi Moskovan kisojen A-tulosrajan.

Partanen ja Jarkko Kinnunen ovat Suomen edustajat keskiviikon viidenkympin kävelyssä Moskovassa. Partanen taivalsi Dublinissa 50 km:n matkan ensimmäisen kerran maaliin saakka, joten kokemusta kävelyn kuninkuuslajista on vielä niukasti.

- 35 km:n kohdalle saakka kävelyn tulisi tuntua helpohkolta. Sen jälkeen uskaltaa heittää sykemittarin sivuun ja panna kaikkensa peliin. Silloin ei enää säästellä, Partanen kertoi.

Partasta valmentaa vuonna 1995 kävelyn MM-kultaa juhlinut Valentin Kononen. Partanen on näin saanut arvokkaita vinkkejä, miten taivalta tulisi taittaa ja vastustajat kypsytetään.

- Konosella on valtava kokemus. On todella suuri etu, kun "Vallulla" on vankkaa tietämystä vauhdinjaosta. Mutta omiakin tuntemuksia on osattava kuunnella, Partanen painotti.

Sain "Vallulta" tankkaus- ja juomisohjeet, mutta en ole päässyt sitä sähköpostia lukemaan.

Aku Partanen

Partanen kertoi, ettei Kononen päässyt valitettavasti Moskovaan.

- Sain "Vallulta" tankkaus- ja juomisohjeet, mutta en ole päässyt sitä sähköpostia lukemaan. Meidän hotellin nettiyhteydet ovat tuskaisen huonot, Partanen manasi.

50 km:n kävely on urheilumaailman kovimpia seikkailuja. Partanen on varautunut siihen, että sietokynnyksen rajoja mitataan keskiviikkona.

Suosittelemme sinulle